Charmigt gathus med sagolik trädgård i gamla Limhamn!

  • Getgatan 55
  • Limhamn / Gamla Limhamn
  • , Limhamn

Huset som säkerligen många väntat på är nu till salu! Perfekt beläget i centrala Limhamn och med närhet till allt man kan önska. Byggår: 1896 och med stor tomt på 322 kvm samt en välplanerad boyta på 104 kvm. Fastigheten är i mycket gott skick och har en helt underbar trädgård på baksidan, en liten oas mitt i Limhamn... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till gamla Limhamn och detta unika sekelskifteshus Anno 1896!

Huset är både besiktigat, dolda fel försäkrat och energideklarerat som ger förtroende samt större trygghet åt köparen.

Obs! Ett drömboende utan dess like, framförallt för er som vill ha ett gathus centralt och tröttnat på små tomter, dåligt skick, avsaknaden av egen biluppfart med mera, med mera!
Här är huset som har allt och lite till, dessutom mängder utav den bevarade sekelskiftescharmen intakt...

Fastigheten har en vackert putsad fasad med anor från slutet av 1800-talet så som detaljer av originalteglet som träder fram runt fönsterpartierna, runt ytterdörren och vid gavlarna.

Generös uppfart för 1-2 bilar som så många andra gathus saknar, bekvämt och praktiskt. Går att göra ännu större!

Huset erbjuder också en helt ljuvlig baksida med insynsskyddad trädgård i bästa sydvästläge, bättre än så här blir det inte...

Säljarna har verkligen tagit väl hand om detta så fina hus, renoverat, moderniserat men samtidigt bibehållt den befintliga ursprungscharmen på bästa sätt så som takhöjd, spegeldörrar, karmar, golvlister m.m.

Första plan består utav stort vardagsrum och kök med öppen planlösning som man delat av med en stilfull köksö, stort inglasat uterum på ca 20 kvm därtill samt gästtoalett och hall innanför entrén.

Ovanvåningen består utav två fina sovrum, stor klädkammare samt ett rejält badrum med fönster som har utsikt över Limhamns trädgårdar och innergårdar.

Ett hus som kommer att uppskattas, värdesättas högt utav många spekulanter. Och lycklig den som blir ny ägare till detta så fina hem...

Välkomna in!
Först en vacker och pampig entrédörr som tar oss in till en ljus fin hall / tambur som ger bra med plats för avhängning. Från hall har man trappen upp till ovanvåningen samt en gästtoalett i direkt anslutning, praktskt och tilltänkt!
Ljusa innerväggar till ett charmigt originalgolv i mönstrad sten från 1896, genuint och vackert.

Vidare har vi vardagsrummet som är stort och mysigt med fin takhöjd på 2,7 m och ett vackert ljusinsläpp från de stora fönsterpatierna som är av treglas och specialbeställda. Snyggt trägolv i valnöt som fortsätter in i köksdelen utan trösklar, enhetligt och stilrent. Ljusa innerväggar och lampstuckatur i tak. Ett sällskapsrum att tycka om!

Rummet går sen vidare med öppen planlösning till kök som man snyggt delat av med en smakfull köksö.
Ett underbart och påkostat kök med snygga detaljer så som masiva bänkskivor i svart granit samt vackert belysningssystem under, i och över inredningen. Ett kök man bara måste älska!

Inredning från Ballingslöv i vitt och maskinparken är från Husqvarna / Electrolux så som kyl, frys, dubbla ugnar med dubbelkombination varmluftsugn / micro, diskmaskin och spishäll. Vask och fläkt är av märket Franke samt har man även uttag till centraldammsugare ifrån kök.

Pampiga glasdörrar tar oss sen vidare ut till det vackra uterummet som är ca 20 kvm och bjuder verkligen på trivsamhet och här kan man inget annat än må som allra bäst. Rummet har stora öppningsbara glaspartier från två håll, stort öppet halvvalv in mot kök med snyggt belysningssystem, klinkers och golvvärme samt trappa ner till den fina trädgården framför.

Trädgården är magisk och tilltalande med en stor dos av charm. Två stora förrådsbyggnader i pittoresk Limhamnsstil för bästa förvaring, stort fint trädäck med plats för många på middagsbjudning, fruktträd, buskar, ytor och hela härligheten i bästa sydvästläge.
En trädgård som kommer att locka många spekulanter...

Trädgården går även att stängas av en liten bit innanför uppfarten på gaveln för att få till en större bilplats om så önskas.

Våning två består först av en hall som leder oss till sovrum 1, fönster åt två håll och bra med plats för allt man kan vilja ha i sitt vilorum.
Sovrum 2 har också fönster åt två håll och ger även det god plats för dubbelsäng m.m.

Snyggt laminatgolv till ljusa väggar i hela övervåningen och Velux-fönster med mörkläggning. Det finns även en stor klädkammare från hall som sväljer mängder i förvaring, praktiskt och behövligt...

Sist har vi badrummet som är stort och ger ypperligt med plats för allt man vill ha i sitt badrum. Nuvarande finns duschkabin, tvättmaskin, komod med underskåp, överskåp, väggskåp, wc och ett fönster för vädring samt en skön utsikt mot alla innergårdar i området intill.
Ett bra tilltaget badrum i yta och som är fräscht men lite äldre.

Kort och gott är detta ett unikt tillfälle att kunna förvärva ett riktigt fint gathus med stark adress i gamla Limhamn, vår rekomendation är att ringa och boka in en tid på första visningen här så tåget inte går en förbi...

Först till kvarn!

Varmt välkomna på visningen!

Limhamn / Gamla Limhamn

Limhamn är en tidigare ort, senare en stadsdel i Malmö, numera ingående i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo i Malmö. Närheten till havet och den stora förekomsten av villor och
egnahem har gjort att Limhamn inte längre domineras av fiskare och industriarbetare som förr i tiden, utan har blivit synonymt med livskvalitet och det goda livet.
Trots att cementtillverkningen och kalkbrottsbrytningen som en
gång utgjorde grunden för Limhamns expansion numera är nedlagd, har stadsdelen fortsatt att utvecklats och blivit ett av Malmös rikaste och socialt mest välmående områden.

Många barnfamiljer söker till Limhamn då Limhamns rektorsområde har väldigt gott renommé.

Stadsdelen erbjuder följande skolor: åk: 0-3 Karl Johanskolan. 1-5: Geijersskolan, Djupadalsskolan, skolan på Ön, Limhamnskolan samt den privata Sveaskolan med naturinriktning. Från åk 6-9 finns Bergaskolan, Linnéskolan, Limhamnskolan samt Sveaskolan. Fritids och dagis finns det även gott om.