En riktig pärla med naturskönt läge i Limhamn!

  • Högatan 9
  • Limhamn / Elinegård
  • , Limhamn

Nu ges ett gyllene tillfälle att kunna förvärva ett drömboende utan dess like! Extremt låg avgift, unik planlösning, fantastiskt skick samt en helt underbar söderbalkong som ståtar med vacker utsikt och ljuvlig kvällssol! Bättre blir det inte... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till underbara Limhamn och omtyckta Högatan!

Allt är som nytt i bostaden och det höga läget i fastigheten ståtar med ett skönt ljusinsläpp, njutbart och tilltalande!

Här erbjuds man så mycket av det goda så som läget, omgivningen, planlösningen, utsikten och skicket.
Ett genomtänkt, tilltalande och unikt boende på alla sätt...

Härligt öppna ytor med en läcker balkong från sällskapsrum och kök, vackert badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett mysigt stort sovrum mot den lugna innergården. Här finns även bra med förvaringsmöjligheter i flertalet garderober...
Samtliga rum i bostaden har vackra trägolv i ek till släta ljusa innerväggar - enhetligt, stilrent och snyggt!

Vacker fastighet med elegant foajé och hiss direkt från markplan, möjlighet till garage eller p-plats samt finns en ny livsmedelsbutik med stort sortiment runt hörnet.
Allt detta i en förening som äger sin mark och erbjuder grön trivsam innergårdsmiljö för sina medlemmar!

Välkomna in!

Hall: Genom säkerhetsdörren stiger vi in i en rymlig och välkomnande hall med gott om plats för både avhängning och förvaring i en stor dubbelgarderob. Snygg ekparkett på golv till ljusa innerväggar, vilket är genomgående för hela bostaden som skapar en lugn och skön enhetlighet.

Badrum: Ett vackert och stilrent badrum med kakel i vitt mot snyggt klinkergolv i gråsvart. Utrustningen består av dusch med vikbara glasdörrar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, kommod med underskåp, spegel med belysning ovanför, wc samt infälld downlightsbelysning i tak och extra förvaringsskåp.
Ett badrum som förvandlar bestyren till ett rent nöje!

Kök: Läckert kök i öppen planlösning mot vardagsrummet ger en fantastisk möjlighet till otvunget umgänge. Inredningen går i vitt och ljusgrått samt erbjuds man generöst med förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel och bänkskivan går i gråsvart ton, en vacker kombination! Maskinparken i rostfritt består av kyl/frys, micro, diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt ovanför. 
Ett mycket trivsamt kök att mysa runt i bland grytor och karotter!

Vardagsrum: Stort och tilltalande sällskapsrum som med öppen planlösning mot köket inger rymd och karaktär. Här finns det gott om plats för både ett rejält matsalsmöblemang och väl tilltagen soffgrupp. Längst ena långväggen har man platsbyggt en stor bokhyllesektion som rymmer allt man tänkas kan, snyggt och väldigt praktiskt. Stora fönsterpartier ger ett vackert ljusinsläpp och förhöjer trivseln i rummet. Härifrån når vi den fina balkongen som ståtar med eftermiddags- och kvällssol samt en fin utsikt över omgivningarna - lite utomlandskänsla infinner sig här! 

Sovrum: Rofyllt vilorum som med gott mått rymmer både dubbelsängen och ytterligare möblemang. Läget mot föreningens lugna innergård borgar för en god nattsömn. 

Kort och gott får man här ett boende med många fördelar såsom öppen planlösning med mycket ljus, härlig balkong i solsäkert läge med vacker utsikt, fantastiskt skick, förening som äger sin mark, extremt låg avgift, hiss från markplan, möjlighet till garage och p-plats, naturskön och trivsam omgivning intill kalkbrottet samt ny livsmedelsaffär runt hörnet och nära in till Limhamns centrum med allt utbud man kan önska sig...

En bostad som garanterat kommer att passa in på mångas önskemål och krav!
Först till kvarn....

Varmt välkomna till ett hem att älska!

Limhamn

 

 

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.