Ett av Limhamns guldkorn är nu till salu!

  • Räfsgatan 14
  • Limhamn / Elinegård
  • , Malmö

Bo bra är en perfekt beskrivning på denna tilltalande marklägenhet. Egen uteplats mot innergården, balkong från andra sidan och belägen på en helgavel med fönster i tre väderstreck så optimalt med ljusinsläpp. Allt i lägenheten är i toppskick samt har man en trivsam och öppen planlösning med ett ypperligt läge intill det vackra kalkbrottet... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Limhamn och omtyckta Räfsgatan!

Nu ges ett unikt tillfälle att kunna förvärva ett riktigt drömboende med mängder utav fördelar!

Öppen och tilltalande planlösning när den är som bäst, gavel med fönster i tre väderstreck, välskött och trivsam uteplats mot innergården, mysig balkong från rum och kök, stort badrum med tvätt och torktumlare, två fina sovrum mot gårdssidan så lugnt och skönt när det väl är sängdags samt är allt i bostaden i bästa tänkbara skick...

För den nya ägaren är det här enkelt att bara kunna flytta rakt in!

Föreningen äger sin mark så tryggt och skönt för medlemmarna samt har man en ny livsmedelsaffär runt hörnet och möjlighet till både garage och parkeringsplats via föreningen.

Här finns även en välskött och trivsam innergårdsmiljö som höjer trivseln ytterligare samt har man det vackra kalkbrottet intill och på kort avstånd har man stranden samt Limhamns centrum med sitt stora utbud av butiker, restauranger m.m.

En bostad som garanterat kommer att passa in på mångas önskemål. En lägenhet man skall se och känna in på plats!

Först till kvarn...

Välkomna in!
Först en trivsam och vacker foajé som tar oss in till bostaden via en säkerhetsdörr, vacker och hemtrevlig hall som ger bra med plats för avhängning samt förvaring i en stor snygg skjutdörrsgarderob. Hallen och alla resterande rum i lägenheten har vackra ekgolv till ljusa innerväggar, enhetligt och snyggt!

På den högra sidan finner vi första sovrummet som är välplanerat och tilltalande samt finns plats för både säng och arbetshörna med mera. Ett fint vilorum med vackert ljusinsläpp.

Vidare kommer vi till det vackra vardagsrummet som har en öppen planlösning mot kök. Ett trivsamt och fint rum som ståtar med ett fantastiskt ljusinflöde från de stora fönsterpartierna, rummet har fönster åt två håll...
Köket ligger i vinkel mot sällskapsrummet och inredningen går i vitt till bänkskiva i grått med ljust stilrent  kakel ovanför.
Maskinparken består utav kyl / frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett riktigt drömkök i öppen planlösning...

Här finns en stor fin matplats intill lägenhetens balkong, bättre än så här blir det knappast eftersom man även har sin egna uteplats från lägenhetens andra sida.

Innan det stora sovrummet ligger badrummet som är helkaklat i snygga materialval och erbjuder dusch med vikbara glasdörrar. Det fina badrummet erbjuder även klädvård med tvättmaskin och torktumlare. Här finns kommod med underskåp samt spegel med belysning ovan, extra förvaring i stora väggskåp, eluttag och wc.
Ett badrum att älska...

Sist har vi det stora sovrummet som blir till pricken över i:et i denna så fina bostad. Sovrummet har fönster i två väderstreck, flera garderober, plats för den stora sängen och mycket mer. Rummet avslutas sen med en terrassdörr till en helt sagolik uteplats som bara alla måste uppskatta. Här finns plats för det stora möblemanget, grillen m.m.
Uteplatsen ligger mot föreningens innergård så lugnt och skönt, här kan man verkligen koppla av!

Sammanfattningsvis får man här ett boende som erbjuder mängder utav fördelar  så som balkong, egen uteplats, helgavel med stort ljusinsläpp i toppskick, ypperlig planlösning, möjlighet till garage och p-plats, välskött fin innergårdsmiljö, ny livsmedelsaffär runt hörnet samt har man både centrum, strand och bad på kort avstånd...

Ett tillfälle för er som inte vill kompromissa när det gäller läge, planlösning och skick...
Först till kvarn!

Vi ses på visningen!

Limhamn

 

 

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.