Ett charmigt och genuint 30-tals drömhus!

  • Ligustergatan 34
  • Hindby / Västra Kattarp
  • , Malmö

Pärla på barnvänligt område! Varsamt renoverat och välunderhållet 1,5-planshus med fräsch källare på lugnt och barnvänligt läge! Bostaden är i absolut toppskick och det är bara att flytta rakt in! Här kan man njuta av ett toppmodernt kök, stort sällskapsrum i öppen planlösning, stilsäkert renoverade badrum samt 3 sovrum. Källaren har två stora rum, tvättstuga och ytterligare ett badrum. Alla stora och kostsamma renoveringar såsom tak, dränering, el, vattenstammar, fasad osv är genomförda och allt är i utmärkt skick. Centraldammsugare för skön komfort. Friköpt tomt på perfekt läge i området utan störande biltrafik, garage för två bilar och trevlig insynsskyddad trädgård. En möjlighet utöver det vanliga! Varmt välkomna hem!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Hindby / Västra Kattarp och Ligustergatan 34!

Nu finns det ett unikt tillfälle att förvärva en oerhört smakfull och välrenoverad villa på toppenläge i ett omtyckt och barnvänligt lugnt område! 

Hela bottenvåningen är nyrenoverad med stilsäkert kök, toalett och stora sällskapsytor i en öppen planlösning, allt välgenomtänkt in i minsta detalj. Tre innerväggar har tagits bort för att få en mycket tilltalande öppen planlösning mellan sällskapsytor och köksregion. Det finns fortfarande möjlighet för den som önskar att få 6 rum och kök istället för dagens 4. Alla väggar är vita och bredspacklade och ett vackert golv följer tröskellöst hela våningsplanet.
Ovanvåningen består av 3 sovrum, ett nyrenoverat badrum samt klädkammare.

I källaren finns det två stora rum som har använts som sovrum till tonårsbarn, stort badrum utrustat med dusch, wc och handfat, tvättstuga och ett rejält förråd/hobbyrum. Hela källarplan har klinkergolv och målade och putsade väggar. 

Tomten, som är friköpt och väl insynsskyddad på baksidan, erbjuder bra plats för umgänge, grill samt utrymme för lek och bus för de små. Ett stenkast till dagis, skolor, fina grönområden och närma till Inre Ringvägen. Garageplats för två bilar. Låga driftskostnader ger ett mycket prisvärt boende.

Entréplan:
Hall: Innanför den nymålade ytterdörren stiger vi in i en välkomnande hall med bra med plats för avhängning. På golvet ligger snygg och praktisk grå klinker och väggarna är vita, som i övriga bostaden.

Kök: Det smakfullt renoverade köket nås praktiskt nog från både hall och matrum och erbjuder gott om svängrum för middagsbestyren. Inredningen går i vitt och grafitgrått och erbjuder gott om plats för förvaring i skåp och lådor. En trevlig köksö med induktionshäll och fläktkåpa gör matlagningen till en social tillställning. Den maskinella utrustningen består i övrigt av hel kyl, hel frys, diskmaskin, inbyggd mikro och varmluftsugn. Tidlöst vitt kakel ovan arbetsytorna, vita bänkskivor och rostfri vask. 
Det finns plats för ett rejält matbord med utsikt över den lummiga trädgården.

Toalett: Nyrenoverad toalett utrustad med wc-stol och handfat på kommod. Kakel och klinker är ljus och stilren.

Vardagsrum och matrum: Detta fantastiska sällskapsrum är spatiöst, i öppen planlösning och ligger i vinkel med köket och ger många spännande möbleringsalternativ. Stora fönsterpartier ger ett fantastiskt ljusinsläpp som förstärker rymden i rummet och bidrar till det luftiga intrycket. Sobra vita väggar och samma vackra golv som följt tröskellöst följt med från köksregionen skapar en enhetligthet och ett skönt flöde. Ett burspråk ger ytterligare en dimension till rummet.

Ovanvåning:
En vitmålad trappa som fått en riktigt lyxig grå heltäckningsmatta leder oss upp till en ljus och trevlig hall med fantastiskt ljusinsläpp. Här finns 3 bra sovrum, en klädkammare samt ett vackert badrum. 

Badrum: Ljust och inbjudande badrum som renoverades 2020 med vitt kakel och klinker. Utrustningen består av dusch med duschvägg, handfat på kommod, handdukstork och wc-stol. Ett insynsskyddat fönster ger fint ljusinsläpp. Ett badrum som gör bestyren till ett rent nöje!

Sovrum 1: Väl tilltaget sovrum som bjuder på ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Det finns gott om plats för både dubbelsängen och ytterligare möblemang. Väggarna är vita och bredspacklade som i övriga rum och på golvet ligger samma vackra golv som återfinns på hela våningsplanet samt bottenplan, vilket ger en fin enhetlighet.

Sovrum 2: Ytterligare ett rejält sovrum som med gott mått rymmer både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Vita väggar med en fräscht tapetserad fondvägg.

Sovrum 3: Ett något mindre sovrum som med fördel nyttjas som barnrum/hemmakontor.        Genomförda renoveringar:

  • 2020: Hela bottenplan totalrenoverades till öppen planlösning. Nya ytskikt överallt, nytt kök och toalett. Nytt badrum på ovanvåningen samt nya ytskikt. Ny el överallt.
  • 2012: Takbyte.
  • 2005: Installation av centraldammsugare.
  • Ca 2000: Nya vattenledningar samt 3-glas-fönster.

Energideklaration är beställd, ej ännu genomförd.

Ett tillfälle...

Varmt välkomna på visningen!

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 224 000 kr
Mark, värde: 820 000 kr
Summavärde: 2 044 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1937
Värdeår: 1937

Hindby / Västra kattarp

HINDBY / VÄSTRA KATTARP
Hindby / Västra Kattarp är ett område i stadsdelen Fosie, Malmö.
Området har en mycket blandad uppbyggnad. Här finns såväl lägenheter som villor inbäddade i grönområden. Större delen av bostadsområdet uppfördes på 40-talet.
Närhet till Jägersro köpcentra och ICA maxi på ystadvägen.  Området har bra kommunikationsmöjligheter och man når med raska fötter snabbt södervärns / triangelns kommunikationsmöjligheter.
Är man bilburen når man snabbt de stora vägarna som leder in och ut ur Malmö. Detta är ett omtyckt område!