Läcker 2:a med takhöjd, karaktär & havet intill!

  • Limhamns Stationsväg 22
  • Limhamns Sjöstad
  • , Limhamn

I nybyggd vacker fastighet finner vi denna unika tvårummare som ståtar med stort ljusinsläpp från de generösa fönsterpartierna. Högt i tak och i ett ypperligt skick får man här ett boende som ger mersmak utöver det normala... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Limhamn och Limhamns Stationsväg!

Allra längst ner i Limhamn finner vi denna pärla till bostad med bästa tänkbara läge mellan Limhamns sjöstad, Södra fiskehamnen, Ön och Malmö International School.
Fastigheten har en underbar takterrass med fantastisk utsikt som sträcker sig så långt ögat når...

Föreningen äger sin mark och har en sagolik innergårdsmiljö samt finns garage via föreningen och framför kommer den nya parken att iordningställas så här blir det lätt att trivas!

Högt till tak och toppskick samt havet som närmaste granne är ju också starka argument för detta så fina hem...

Välkomna in!
Först en trivsam smart hall som ger bra med plats för avhängning och förvaring i inbyggda garderober. Hallen har ljusa innerväggar till vackert parkettgolv som sedan löper vidare ut i samtliga rum, enhetligt och snyggt!
En trivsam och mycket välkomnande hall...

Första rum är badrummet som verkligen bjuder på yta och skick. Här finns dusch med glasvägg, tvättmaskin, torktumlare, Bänkskiva, förvaring i överskåp, handdukstork, kommod, vägghängd toalettstol och läcker downlightsbelysning via tak.
Ett stort vackert badrum som är helkaklat i varma och tilltalande materialval, här förvandlas bestyren till ett rent nöje...

Vidare öppnar hela bostaden upp sig på ett förnämligt sätt med en fantastisk social yta samt ett slående ljusinsläpp och en enorm takhöjd, läckert! Fransk balkong och generösa fönsterpartier från två håll ger rummet optimalt ljus, mersmak och karaktär. Ljusa innerväggar till samma fina trägolv som löper in från hall...

Vackert kök, ett riktigt drömkök med öppen planlösning mot sällskapsrummet. Inredning i vitt till snygg bänkskiva i gråmelerad sten samt samma vackra sten på vägg bakom. Belysning under väggskåpen och påkostade vitvaror.
Maskinparken består utav kyl, frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför...
Ett kök att älska, öppen planlösning, toppskick, takhöjd och ett slående ljusinsläpp!

Sist har vi det fina sovrummet som även det bjuder på yta med generös takhöjd för bästa tänkbara trivsel. Stort ljusinsläpp och en vackert inbyggd skjutdörrsgarderob från golv till tak, njutbart!
Sovrummet har vacker parkett på golv till ljusa innerväggar, ett smakfullt och tilltalande vilorum!

Kort summering här, ett havsnära och tilltalande läge, läcker planlösning med rejält tilltagen takhöjd, fantastiskt ljusinflöde, toppskick och i en förening som äger sin mark med vacker fastighet samt kommer det anläggas en ny park framför.

En bostad som kommer att passa in på mångas önskemål och krav!
Först till kvarn...

Vi ses på visningen!

Limhamn

Välkomna till Limhamn!

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Elinegård är Limhamns nya stadsdel längs med kanten av det magiska kalkbrottet. Ett område man gärna vill komma hem till med vida vyer, sköna promendstråk och mysiga gränder. Elinegård är det närmaste bostadsområdet in i Limhamn och har service i form av Hemköp, frisör, Apotek, Blomsteraffär, yogastudio m.m. Här finns även egen Scoutgård, Elinelundsskolan samt stora grönområden för lek och bus.

Välkomna hem!