Nyrenoverad våning på bästa läge i Dammfri!

  • Pilåkersvägen 5A
  • Dammfri / Slottsstaden
  • , Malmö

En Pärla utan dess like med äkta funkiskänsla, belägen på våning 2 med gårdsvänd balkong. Fantastisk innergårdsmiljö och omgivning samt i en förening som äger sin mark. Allt i lägenheten är i toppskick med en tilltalande planlösning. Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Dammfri och Pilåkersvägen!

Nu kan vi visa upp ett drömboende utan dess like, Nytt kök, nytt badrum, nya golv och väggar samt är badrummet utbyggt i samband med renoveringen så plats har gets för tvättmaskin m.m.

Bästa tänkbara läge i Dammfri med Rönneholmsparken intill och Pildammarna på kort avstånd. Fågelbacken och Mellanheden är områdena intill samt direkt närhet till strand och bad vid Ribban.

Bostaden är belägen på bästa våningsplan 2 med en tilltalande balkong som är gårdsvänd, grön prunkande innergård med möjlighet för grill och umgänge samt äger föreningen sin mark här som ger trygghet för de boende.

En bostad som garanterat kommer att passa in på mångas önskemål och krav...

Välkomna in!
Först en trivsam och välkomnande hall som ger bra med plats för avhängning och förvaring. Hallen har ett snyggt golv i grå ton till ljusa innerväggar samt downlightsbelysning i tak. Golvet och de ljusa väggarna löper sen vidare ut i lägenhetens samtliga rum så enhetligt och snyggt!

Första rum är köket på den vänstra sidan och här har man verkligen fått till det, ett riktigt drömkök...
Inredning i grå ton till ljus bänkskiva med vitt kakel ovanför. Taket har infälld downlightsbelysning och intill fönsterpartiet ges en bra tilltagen matplats. Köket har ett fint ljusinsläpp och en trivsam utsikt!
Maskinparken består utav kyl, frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett kök att älska!

Nästa rum är det fina badrummet som är utbyggt och ger bra med plats. Badrummet är helkaklat i snygga materialval i grått och vitt. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, downlightsbelysning i tak, golvvärme, handdukstork, kombinerad tvätt och torkmaskin, wc, kommod med underskåp och spegel ovanför samt vägghylla för bästa förvaring.
Ett badrum som förvandlar bestyren till ett rent nöje, njutbart!

Sen kommer det fina vardagsrummet som verkligen bjuder på plats och yta, ett riktigt trivsamt sällskapsrum!
Från rummet har man också utgången till lägenheten balkong som vetter mot den fina innergården, här vill man säkerligen tillbringa många av sina lediga stunder...

Sist har man 2 fina sovrum på den andra sida som båda ståtar med ett vackert ljusinsläpp och bra yta.
Två riktigt fina vilorum!

Kort och gott får man här ett riktigt drömhem, unikt och trivsamt i ett lummigt och tilltalande område som ger direkt närhet till så mycket av det goda. En bostad med välplanerad yta och i ett skick som slår det mesta, bättre än så här blir ganska svårslaget. En våning man skall se och känna in på plats!

Först till kvarn...

Varmt välkomna på visningen!

 

Dammfri

Dammfri är ett bostadsområde i Malmö.

Dammfri består av flerfamiljshus. Området ligger mellan John Ericssonsväg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen.

Centralt i området ligger Dammfriskolan, med 750 elever från försskoleklass till årskurs 9. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola.

Namnet Dammfri kommer möjligen av att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet, långt från stadens dammiga gator.

Området började byggas på 1950-talet med 12 meter breda hus med 3–4 våningar. Det är typiskt för utvecklingen av öppna stadskvarter där tillgängligheten till gårdarna ökats. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.