Smart planlösning & toppskick vid Pildamsparken!

  • Kronborgsvägen 18 C
  • Pildammarna
  • , Malmö

Läcker tvårummare i mycket bra skick skall nu hitta sin nya ägare. Stabil förening med låga avgifter, hiss, fantastisk utsikt rakt in i parken & hela lägenheten ståtar med ett enastående skick. Här är det enkelt att flytta in, sätta sina möbler på plats & bara kunna avnjuta sitt fina boende... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Pildammarna och Kronborgsvägen!

Obs! Kommande försäljning inom kort...

Nu kan vi snart visa upp en helt oemotståndlig tvåa som har mängder utav fördelar så som äldre stabil Hsb förening, god ekonomi, hiss, 3:e vån med vacker utsikt in i parken, stor inglasad balkong som blir till ett extra rum under sommarhalvåret, smart planlösning och i ett helt förträffligt skick vad gäller kök, badrum, golv, väggar m.m.

Läget är också bästa tänkbara med parken som närmaste granne, kort avstånd till Triangelstationen, Malmö Opera, centrum, fina restauranger, kafeér, shopping och allt annat som hör till när man bor så här centralt...

Mer info ang lägenheten kommer inom kort.

Välkomna att ringa för mer information ang förening, lägenhetsuppgifter m.m.

Pildammarna

Välkommen till Pildammarna i Malmö!

Pildammarna är ett mycket populärt område för dagen, många vill bo just här p.g.a den vackra Pildammsparken.
Många anser att parken är det finaste vi har i Malmö och ett ypperligt tillfälle att kunna bo här intill.
Mycket att erbjuda, motion, promenader, jogging, nöje, mat m.m.
Hit lockas alla åldersgränser, barnfamiljer, äldre och yngre.

Ett bra område att bosätta sig på i och med det centrala läge samt det sköna och lummiga med omgivningarna runt omkring.
Många anser också att helt investeringsmässigt är detta ett mycket bra läge att köpa sin bostad på.

Pildammsparkens speciella historia och starkt nyklassicistiska utformning gör den unik bland Nordeuropas parker. Genom att planeringen skett i olika etapper har en intressant och säregen park skapats.
Dammarna i parken var från början Malmös vattenreservoar. Namnet - Pildammarna - kommer av att man planterade pilar längs med dammarnas skyddsvallar, för att förstärka dem. Vattnet leddes till offentliga pumpar på Stortorget, där Malmöborna hämtade sitt vatten.
Som grönområde var platsen runt dammarna betydelsefull för Malmöborna långt innan parken var påtänkt.

I början av 1900-talet utsågs området kring Pildammarna till platsen för den stora Baltiska utställningen, som ägde rum 1914. Den berömda arkitekten Ferdinand Boberg utformade utställningsområdet med hjälp av dåvarande kronprinsessan Margareta. Utställningen, som visade det senaste inom teknologi och design, blev en stor succé och lockade nästan en miljon besökare.
Ännu i dag står Margaretapaviljongen med dess blomstergata, den gamla granitbrunnen och brandstationen kvar som minne från utställningstiden.
I parken finns festplatsen "Tallriken", som är 160 meter i diameter och utgör en central punkt i parken.
Här finns också ett stort antal skulpturer från kända konstnärer.

Parken har två nya utegym, två temalekplatser. Spindellekplatsen, främst för de mindre barnen, och Teaterlekplatsen, för alla barn.

Här finns tre fontäner, som med ständigt växande vattenspel bjuder på en fascinerande upplevelse med vattenkaskader på upp till 25 meters höjd. Fontänerna förvandlas kvällstid till en ljuskaskad med vatten i olika färger.

Vi ses vid Pildammarna!