Stor 1,5.a i toppskick med egen uteplats i limhamn!

  • Kalkstensvägen 12
  • Limhamn / kalkbrottet
  • , Limhamn

Ett perfekt tillfälle att kunna förvärva ett smakfullt boende med bästa tänkbara läge intill det natursköna kalkbrottet i Limhamn. Öppen och luftig planlösning, tilltänkt och smart med tillbyggt sovrum, gårdsvänd uteplats med kvällssol, bästa tänkbara skick och enkelt för den nya ägaren att bara kunna flytta rakt in... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Limhamn och Kalkstensvägen!

Ett boende som kommer att passa in på mångas önskemål och krav...

Lägenheten har en fantastisk planlösning med ett slående ljusinsläpp och öppna ytor som gör att boytan känns mycket större än den angivna, samt har man även byggt till ett litet sovrum så praktiskt, smart och tilltänkt!

Ett vackert och trivsamt hem med en gårdsvänd uteplats som har västerläge och kvällssol, njutbart!

Allt i bostaden är i bästa tänkbara skick och läget intill det natursköna kalkbrottet gör det ju än mer intressant...

Fräsch fastighet med vacker och pampig foajé är ju ytterligare ett plus för detta så fina hem.

Välkommen in!

Först en stor hall som ger bra med plats för avhängning och perfekt förvaring i en stor klädkammare. Säkerhetsdörr och släta innerväggar i vitt till snyggt parkettgolv som sedan löper vidare ut i bostadens alla rum, enhetligt och snyggt!

Nästa rum är badrummet som är likt en dröm, här finns både tvättmaskin och torktumlare för bekväm klädvård, golvvärme, handdukstork, vägghängd toalettstol, kommod med underskåp och badrumsskåp med belysning ovanför. Här finns också snyggt infälld downlightsbelysning i tak och flera väggskåp för bästa tänkbara förvaring.
Ett badrum som förvandlar bestyren till ett rent nöje...

Vidare kommer man ut i stora luftiga ytor med kök, matplats och sällskapsrum i öppen planlösning samt den fina uteplatsen framför.

Köket är byggt i vinkel och ger bra med plats i alla lådor och skåp. inredning i vitt till bänkskiva i gråmelerad ton och ett snyggt väggkakel ovanför. Rostfri maskinpark bestående utav kyl/frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett riktigt drömkök med en smart matplats intill!

Utgången till lägenhetens uteplats ligger mellan rum och kök, perfekt när man vill äta ute eller bara kunna koppla av med en kopp kaffe. Uteplatsen har kvällssol så här kommer man säkerligen tillbringa mycket av sin lediga tid, njutbart!

Rummet har också en bra yta med plats för soffa, tv m.m. Fantastiskt ljusinsläpp bjuds man på här och bakom rummet har man byggt till ett litet sovrum så praktiskt, snyggt och tilltänkt.

En lägenhet man skall ta sig tid att gå och titta på, här finns mycket av som en köpare önskar. Mysig uteplats med västerläge och kvällssol, öppen smart planlösning och bästa tänkbara skick.

Föreningen äger även sin mark och läget intill kalkbrottet är ju mäkta populärt samt har man närhet till både Limhamns centrum och havet på kort avstånd. En udda och unik lägenhet!

Först till kvarn...
Varmt välkomna på visning!

Limhamn

 

 

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.