Stor exklusiv 2.a vid natursköna Kalkbrottet!

  • Kalkstensvägen 3
  • Limhamn
  • , Limhamn

Välkomna till Kalkstensvägen och ett fantastiskt livsstilsboende på Limhamn! Faciliteter såsom spa, lounge, gym, pooler etc erbjuds i detta unika koncept. Här bor man också i en mycket stabil föreningen som både är obelånad och äger sin mark, en gedigen trygghet för de boende! Belägen på våning 2 med en underbar balkong i ett grönt och prunkande område, njutbart! Varmt välkomna på visningen! Först till kvarn...

Rumsbeskrivning

Välkomna till Limhamn och Kalkstensvägen!

Obs! En förening som har enorma tillgångar, äger sin mark och är helt utan några lån...

Nu har vi glädjen att kunna presentera en fantastisk och välplanerad våning med bästa tänkbara läge i Brf Paviljongens första byggnad vid vackra kalkstensvägen intill kalkbrottet.

Bostaden ståtar med en stor skön balkong som har en påkostad och vacker inglasning. Unikt för våningen är den genomtänkta planlösningen som släpper in mängder utav ljus och här kan man inget annat än att trivas.

Den trivsamma balkongen ger möjlighet att kunna nyttja både morgon och eftermiddagssol, njutbart!
Ett riktigt drömboende för soldyrkarna!
Och på sommarhalvåret är det inte många meter ut till föreningens poolområde...

Grönt lummigt och välskött är en korrekt beskrivning för detta så trivsamma område med egen park på ca 17.000 kvm.
En liten oas i Limhamn! 

Ett ypperligt boende med tillgång till garage, reception, gym, spa, restaurang, vinkällare, lounge, biograf, tvättstuga m.m.
Lägenheten är i ett perfekt skick och besitter en ljus öppen samt unik planlösning.
Påkostat, elegant och trivsamt!

Ett boende som kommer att falla många i smak vad gäller läge, planlösning och skick...

Välkomna in!
Först en snygg hall med säkerhetsdörr som ger bra med plats för avhängning och förvaring i en inbyggd garderob.
Gedigen vacker klinkers på golv till ljusa innerväggar och downlightsbelysning via tak.

Därefter kommer det vackra badrummet som är stort och lyxigt med allt man kan önska sig.
Badrummet är helkaklat i snygga och påkostade materialval. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, golvvärme, handdukstork, downlightsbelysning i tak, eluttag, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, vägghängd toalettstol, kommod, samt flertalet överskåp och underskåp för bästa tänkbara förvaring.
Ett badrum att älska och här förvandlas bestyren till ett rent nöje! 

Sen öppnar hela bostaden upp sig på ett enastående sätt med sköna ytor mellan rum och kök som blir till ett. Perfekt matplats mellan kök och vardagsrum samt har man här också utgången till den trivsamma balkongen. Vacker trestavsparkett i ek till ljusa innerväggar och rummet har ljusinsläpp från två håll, sällskapsytan blir här till en liten dröm.

Balkongen blir som pricken över i:et i denna trivsamma lägenhet, här kommer man säkerligen att tillbringa lika så mycket tid som inne under sommarhalvåret. Balkongen ger möjlighet för stort möblemang, en perfekt plats att bara kunna koppla av på samt att kunna äta ute i en tilltalande miljö. Njutbart och trivsamt!

Det finns även en fransk balkong från rummet med väderstreck i söder, tilltalande...

Köket är påkostat från Poggenpohl och platsbyggt i vinkel med elegant avdelning innan rummet. Köket har smart förvaring i flertalet skåp och lådor samt vackra bänkskivor i exklusiv natursten, smakfullt elegant och exklusivt...
Påkostad maskinpark som består utav kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, microvågsugn samt induktionshäll och fläkt.
Ett kök att älska...

Vidare kommer vi till det fina sovrummet på den andra sidan. Sovrummet är rejält  och ger bra med plats för stor säng och ytterligare möblemang, gedigen ekparkett på golv till ljusa innerväggar och ett vackert ljusinsläpp finner vi här.
Sovrummet har flertalet garderober och en stor klädkammare för bästa tänkbara förvaring.
Ett skönt och bra tilltaget vilorum med läcker karaktär...

Vitvarorna är från Siemens och utbytta mellan 2020-2022.
Under 2021 har säljaren investerat i nytt solskydd för samtliga fönster och ny ventilationspump.
Och under våren 2022 utfördes en påkostad inglasning av balkongen med nytt trägolv, ytan här är ca 9 kvm.

Kort och gott är detta en lägenhet för finsmakaren som ställer höga krav på boendet vad gäller läge, planlösning och skick!
Här bor man i en förening som äger sin mark och är helt utan lån med låga avgifter.

Föreningens tillgångar är enorma med egen park på 17.000 kvm som har fina promenadstråk, grillplatser, tennisplan samt två boulebanor. Det finns även en egen reception, biograf, stort poolområde, spa, gym, restaurang, vinkällare, biljard, bibliotek, konferensrum, garage och gästparkering med mera, med mera... 

En unik bostad utöver det vanliga som man bara måste se och känna in på plats!

Först till kvarn!
Varmt välkomna på visningen!

Limhamn

 

 

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.