Totalrenoverad 4:a intill villorna vid Solbacken!

  • Dammfrivägen 52 C
  • Solbacken / Dammfri
  • , Malmö

Toppskick och välplanerade kvadratmetrar erbjuds man här. Härlig balkong in mot barnvänlig innergård samt välskött och stabil förening som bådar för låga avgifter. Kort och gott ett boende med mersmak... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkommen till Solbacken och Dammfrivägen!

Obs! Ett drömboende för under 4.250 kr i total månadskostnad inklusive lån & avgift,...

Nu kan vi presentera en i särklass av de finare lägenheterna i detta område. Hela våningen har nyligen genomgått en totalrenovering vad innebär allt från golv till tak, bara att flytta in och avnjuta sitt vackra hem!
Här har man inte snålat vad gäller omfattning av renoveringen och omsorgen på materialval. Nya golv i hela våningen, nydragen el, nya kontakter, strömbrytare, renoverade innertak, nerslipade och bredspacklade innerväggar i alla rum, nya lister, innerdörrar, dörrkarmar, nytt badrum, kök, vitvaror, inredning med mera.

En lägenhet för den kräsne som ställer höga krav på sitt boende vad gäller, planlösning, skick och läge...

Dessutom erbjuds man här en mycket ljus bostad som är belägen en halv trappa upp med genomgående, smart och tilltänkt planlösning. Stor balkong mot barnvänlig innergårdsmiljö med möjlighet för umgänge och grill samt möjlighet till garage, p-plats via föreningen. Äldre stabil brf som ståtar med en fantastisk ekonomi som i sin tur bådar för låga avgifter och välskötta fastigheter.

Våningen är belägen i sista låghuset med utsikt över Solbackens villaområde och på bra avstånd från de större vägarna så lugnet är perfekt när man vill kunna koppla av eller när det väl är dags att gå i säng. Samtidigt har man nära till både centrum, parker, Mobilia, Emporia och stranden samt en förträfflig kommunikation.

Väl innanför dörren bemöts vi av en ljus öppen hall som erbjuder bra avhängningsplats och goda förvaringsmöjligheter. Hallen ger access till våningens alla rum och här har man sänkt tak med infällda downlights till snygg trestavsparkett som sen löper vidare längs med hela bostaden, stilrent och enhetligt. Hallen har bredspacklade och vitmålade innerväggar samt en stor inbyggd skjutdörrsgaderob från golv till tak direkt till vänster.

Våningen öppnar sedan upp sig i ett halvrum där man byggt in en barliknande arbetshörna, läckert och unikt...
Perfekt som både arbetshörna och som en extra matplats!

Till höger i bostaden har man sen alla tre sovrummen som vetter mot villaområdet och inger ett härligt lugn, sov gott!
Alla rummen har vacker trestavsparkett på golv till innerväggar i vitt.

Efter sista sovrummet har man klädvårdsavdelningen ( våtrumsintyg finns ) med tvättmaskin och torktumlare ( Elektolux ) som man byggt in bakom ett skjutdörrsystem från golv till tak, snyggt, praktiskt och bekvämt...

Därefter har vi det stilrena badrummet ( våtrumsintyg finns ) som är helkaklat i grått och vitt med infällda downlights i tak. Badrummet erbjuder dusch med glasdörrar, golvvärme, handukstork, wc samt vask med under och överskåp. Ett badrum man bara måste tycka om!

Vidare kommer vi till köket som är integrerat i vinkel med vardagsrummet, detta ger ett öppet, exklusivt och läckert intryck. Köksinredning i vitt ( Epoq ) till bänkskiva i grått som ger en snygg kontrast. Ovan köket har man sänkt ner taket med infällda downlights för behaglig belysning. Samtliga vitvaror i rostfritt ( Elektolux ) förutom fläkten ( Witt ) som är med kolfilter. I köksdelen har man också en bra matplats på första väggsidan med ytterligare överskåp.

Sist har vi vardagsrummet som är litet och mysigt men ger bra med plats för tv och soffhörnan, här har man också utgång till den fina balkongen. Snygg trestavsparkett på golv till bredspacklade väggar i vitt och ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Balkongen är stor och ger bra med plats om man vill duka upp för måltid även här, dessutom har man ett ypperligt läge med vacker gårdsmiljö framför, bättre än så här blir det inte...

I samband med den stora renoveringen och ombyggnaden har man dragit in ny el i hela lägenheten med trefas ( Papper och intyg finns ) samt har alla infällda downlights dimmerfunktion. Lägenheten har tidigare varit en trea men är nu efter ombyggnationen en kvadratsmart och fullt fungerande fyra med fantastiskt låg avgift.

Kort sammanfattning:
Mycket stabil förening med låg och svårslagen avgift, bästa tänkbara läge intill villorna, läcker planlösning och i ett enastående skick som motsvarar ren nyproduktion!
En våning för er som vill ha något unikt och inte nöjer sig med annat än bara det bästa...

Finansiering klar ?
Med ett boendelån på 50% blir den totala månadskostnaden inklusive lån och avgift ca 4.225 kr netto.

Först till kvarn!

Solbacken / Dammfri

Välkommen till Solbacken / Dammfri

Solbacken är ett bostadsområde i Västra malmö
Området ligger mellan John Ericssons väg, Lorensborgsvägen, Stadiongatan och Bellevuevägen.
Solbacken är kanske Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområde. Längs Bellevuevägen och de närliggande kvarteren finns flera större sekelskiftsvillor i jugendstil. Inne i området längs Marieholmsvägen och anslutande tvärgator finns ett antal välbevarade funkis och egnahemvillor. Längs John Ericssons väg finns även flerfamiljhus och kontorsfastigheter, de så kallade ABC-husen. Området hette förr Vångkarlevången. Här bodde vångkarlen, som hade till uppgift att ta hand om den boskap som tillhörde stadens invånare.

Den fina stranden på Ribersborg ("Ribban") ligger ca 3 km västerut. Både centrum, havet och Emporia köpcentra kan enkelt nås med en cykeltur eller långpromenad. Det finns även mycket goda bussförbindelser precis utanför knuten.