Totalrenoverad 4:a med hiss vid Pildammarna!

  • Falkmansgatan 5 B
  • Pildammarna / Stadion / Dammfri
  • , Malmö

Lägenhet i toppskick, allt nytt från 2019. Inglasad balkong, hiss från markplan, öppen planlösning, utbyggt badrum, ny el, nytt kök m.m. En våning som skall ses på plats... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Pildammarna och Falkmansgatan!

Obs! Ett boende för under 5.500 kr i månaden inklusive lån och avgift...

Nu kan vi erbjuda en av de bästa fyrorna i området, kanske den allra bästa!
En våning med mängder utav fördelar så som äldre stabil Hsb förening, låga avgifter, välskött och prunkande innergårdsmiljö, barnvänligt område, hiss från markplan, möjlighet till garage och p-plats, närhet till butiker, shopping samt god kommunikation och den vackra Pildammsparken på andra sidan gatan. Bättre än så här blir det inte...

Bostaden har en öppen och tilltalande planlösning med ett slående ljusinsläpp från båda håll. Våningen har genomgått en totalrenovering 2019 varvid man ändrat i planlösningen och öppnat upp mellan kök och sällskapsrum samt har man byggt ut badrummet. Även elen är nydragen i hela lägenheten, intyg på badrum och el finns! 
En unik och påkostad lägenhet som är gemförbar med nyproduktion om inte bättre...

Våningen fördelar sig på tre fina sovrum samt ett stort vardagsrum som är öppet mot ett smakfullt kök och ett fantastiskt badrum med dusch. Bostaden har också en stor klädkammare och en generös balkong mot den fina innergården.

Välkomna in!
Hall med säkerhetsdörr och ett snyggt parkettgolv till renoverade innerväggar i vitt. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring. En välkomnande och trivsam hall...

Hallen öppnar sen upp sig i ett stort halvrum som ger access till våningens alla rum. Här har man också vacker trestavsparkett på golv till bredspacklade vita innerväggar.

Först kommer en stor smart klädkammare som sväljer mängder i förvaring, snyggt och praktiskt! Sen kommer det fina badrummet rakt fram och till höger i våningen har man två stora sovrum på ca 14 kvm vardera. Till vänster kommer vi in i vardagsrummet, köket, arbetsrummet och sist den inglasade balkongen. 

Badrummet är som en liten dröm, bländande vackert för ögat och praktiskt med plats för tvättmaskin och torktumlare. Här har man inte snålat vad gäller interiör, inredning och material, ett lyxigt badrum för de allra kräsnaste...
Italienskt kakel och klinkers från Del Conca, vägghängd toalett, kommod med underskåp, spegel ovan med bakbelysning, nersänkt tak med infälld downlightsbelysning, stor dusch med infällbara glasdörrar samt tvättmaskin och torktumlare.
Ett fantastiskt badrum...

Köket är sagolikt! Gott om skåp och förvaring samt all tänkbar bekvämlighet vad gäller vitvaror, arbetsytor och placeringar. Köksinredning i vitt till svart bänkskiva och Italienskt väggkakel från Del Conca. Belysningssystem under inredningen samt inuti skåp för ett mer bahagligt och vackert ljusflöde samt har man fällt in vacker downlightsbelysning i tak.
Maskinparken består utav kyl, frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett kök alla kommer att älska...

Sort härligt vardagsrum som ligger öppet mot kök och här erbjuds man ett vackert ljusinsläpp och det perfekta rummet för socialt umgänge med kök och balkong intill. Rummet har snyggt infälld downlightsbelysning runt om och här ligger samma fina parkett som i övriga rum, ett mycket trivsamt sällskapsrum!

Balkongen är ca 10 kvm stor och inglasad samt belägen skönt mot den gröna innergården och erbjuder kvällssol. På golv har man lagt träpallar och ytan gör det möjligt för lite större möblemang, en njutbar balkong!

Mellan balkongen och vardagsrummet har man det lilla sovrummet som lämpar sig perfekt som arbetsrum, gästrum eller ett barnrum. Fönster mot innergården med fin utsikt samt nytt parkettgolv till vita renoverade innerväggar.

Sist har man två rejäla sovrum som är ca 14 kvm i storlek så gott om plats för det stora sovrumsmöblemanget i båda och här har man vacker ekparkett till renoverade innerväggar i vitt samt renoverade innertak med nya innerdörrar.
Lägenheten har tidigare varit en stor trea som man nu byggt om till en perfekt balanserad fyra.

Sammanfattningsvis får man här en våning med mängder utav fördelar så som ett fantastiskt skick, öppen och unik planlösning, sagolikt ljusinsläpp, låg avgift, hiss från markplan, stor balkong, äldre Hsb förening med mycket god ekonomi, välskötta fastigheter och innergårdar, inhägnat tryggt område, möjlighet till garage och p-plats samt en fin lekplats intill.

Dessutom erbjuds man här en perfekt kommunikation på området vad gäller buss samt enkelheten att ta sig ut från Malmö med bil via den inre Ringvägen. Det fina Stadionområdet, Pildammsparken och Mobilia Köpcentra ligger också i ens direkta närhet...

En våning men skall besöka om man är på jakt efter ett riktigt fint och lyxigt boende...
Här är det bara att sätta möblerna på plats och kunna flytta rakt in!

Finansiering klar ?
Med ett boendelån på 50% blir den totala månadskostnaden inklusive lån och avgift ca 5.475 kr netto.

Först till kvarn...

Vi ses på visningen!

Pildammarna

Välkommen till Pildammarna i Malmö!

Pildammarna är ett mycket populärt område för dagen, många vill bo just här p.g.a den vackra Pildammsparken.
Många anser att parken är det finaste vi har i Malmö och ett ypperligt tillfälle att kunna bo här intill.
Mycket att erbjuda, motion, promenader, jogging, nöje, mat m.m.
Hit lockas alla åldersgränser, barnfamiljer, äldre och yngre.

Ett bra område att bosätta sig på i och med det centrala läge samt det sköna och lummiga med omgivningarna runt omkring.
Många anser också att helt investeringsmässigt är detta ett mycket bra läge att köpa sin bostad på.

Pildammsparkens speciella historia och starkt nyklassicistiska utformning gör den unik bland Nordeuropas parker. Genom att planeringen skett i olika etapper har en intressant och säregen park skapats.
Dammarna i parken var från början Malmös vattenreservoar. Namnet - Pildammarna - kommer av att man planterade pilar längs med dammarnas skyddsvallar, för att förstärka dem. Vattnet leddes till offentliga pumpar på Stortorget, där Malmöborna hämtade sitt vatten.
Som grönområde var platsen runt dammarna betydelsefull för Malmöborna långt innan parken var påtänkt.

I början av 1900-talet utsågs området kring Pildammarna till platsen för den stora Baltiska utställningen, som ägde rum 1914. Den berömda arkitekten Ferdinand Boberg utformade utställningsområdet med hjälp av dåvarande kronprinsessan Margareta. Utställningen, som visade det senaste inom teknologi och design, blev en stor succé och lockade nästan en miljon besökare.
Ännu i dag står Margaretapaviljongen med dess blomstergata, den gamla granitbrunnen och brandstationen kvar som minne från utställningstiden.
I parken finns festplatsen "Tallriken", som är 160 meter i diameter och utgör en central punkt i parken.
Här finns också ett stort antal skulpturer från kända konstnärer.

Parken har två nya utegym, två temalekplatser. Spindellekplatsen, främst för de mindre barnen, och Teaterlekplatsen, för alla barn.

Här finns tre fontäner, som med ständigt växande vattenspel bjuder på en fascinerande upplevelse med vattenkaskader på upp till 25 meters höjd. Fontänerna förvandlas kvällstid till en ljuskaskad med vatten i olika färger.

Vi ses vid Pildammarna!