Välskött familje-pärla i trivsamma Oxie Kyrkby!

  • Ängavägen 12
  • Oxie kyrkby
  • , Oxie

På en stor insynsskyddad hörntomt i lugnt och barnvänligt område ligger denna välskötta 1,5-plansvilla med en helt underbar trädgård. Med stor kärlek har man i stort som smått vårdat sitt hus, och det både syns och märks! 4 sovrum, ett stort kök med väl tilltagen matplats, stora sällskapsrum på båda plan och 2 stora badrum - allt stilsäkert renoverat sedan 2017. Här är det bara att ta sitt pick och pack och flytta direkt in! Goda kommunikationer och nära till all service. Varmt välkomna till ett hem att älska!

Rumsbeskrivning

Plan 1: 
På detta plan finns kök, vardagsrum, två sovrum, badrum samt tvättstuga.

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i den under trappan inbyggda garderoben. På golvet ligger ett snyggt och praktiskt grått klinkergolv som övergår i parkettgolv, vilket kommer att följa med genom hela bostaden och skapa en enhetlig känsla och ett skönt flöde. På väggarna sitter en vit strukturtapet. 

Badrum 1: Tjusigt helkaklat badrum som renoverades 2017. Utrustningen består av duschhörna med invikbara väggar, handfat med underskåp, överskåp, handdukstork och wc-stol. För frusna fötter finns golvvärme och det finns ett frostat vädringsfönster. Ett trivsamt badrum som gör bestyren till ett rent nöje!

Kök: Stort och rymligt kök i vinkel med en matplats för ett ordentligt sällskap. Här har man från matplasten via stora fönsterpartier en fantastisk utsikt över den lummiga och välskötta framsidan. Inredningen är ljus och fräsch med väldigt gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Ovan arbetsytorna sitter ett stiligt kakel i spännande mönster och bänkskivan är matchande. Utrustningen består av hel kyl, hel frys, självrengörande varmluftsugn, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. På golvet ligger, som i resten av bostaden, välhållen ekparkett och väggarna är vita. Ett mycket trivsamt kök att härja runt i bland grytor och karotter!

Tvättstuga: Från köket nås en fräsch och helkaklad tvättstuga utrustat med tvättmaskin (från 2022) och torktumlare. Det finns gott om plats för förvaring. Här finns även en utgång till entrén och en varmvattenberedare.

Vardagsrum: Ett generöst tilltaget sällskapsrum som med gott mått rymmer både den riktigt stora soffgruppen och matsalsmöblemanget. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp och förstärker rymden i rummet. Här finner vi även utgången till trädgården på framsidan med ett trivsamt trädäck. På golvet ligger välskött originalparkett och väggarna är vita med en stilig stenvägg som kontrast.

Sovrum 1: Stort och luftigt sovrum med gott om plats för både dubbelsängen och ytterligare möblemang. Längt hela ena väggen finns ett garderobssystem som rymmer allt och lite till. På golvet ligger vacker parkett och på väggarna sitter en strukturtapet.

Sovrum 2: Här finns det också mycket goda förvaringsmöjligheter i en vägg med garderober bakom spegelglas. Parkett på golvet och vita väggar.

Plan 2:
En vacker ektrappa tar oss upp på ovanvåningen där vi finner ett stort sällskapsrum, två bra sovrum, ett stort badrum, klädkammare samt en stor balkong.

Allrum: Stort och luftigt sällskapsrum med gott om plats för allsköns umgänge i trevlig samvaro. Med stora fönsterpartier får rummet ett härligt ljusinsläpp och bjuder på en skön utsikt över den fantastiska trädgården. Samtliga rum på detta plan har ekparkett och ljus strukturtapet vilket skapar en skön enhetlighet.

Badrum 2: Stort och rymligt helkaklat badrum utrustat med duschhörna, överskåp, underskåp, wc-stol samt ytterligare ett vägghängt skåp för optimal förvaring. För kalla fötter finns det golvvärme att njuta av. För att få ett väl tilltaget badrum även på detta våningsplan har man vid renoveringen 2017 flyttat en vägg samt inspektionslycka, med ett mycket lyckat resultat! Ett takfönster ger ett vackert ljus.

Sovrum 3: Perfekt barnrum som rymmer både en större säng, skrivbord och förvaringsmöblemang. Här finns utgång till en stor balkong med härlig utsikt över omgivningen och den makalösa trädgården. 

Sovrum 4: Jämnstort sovrum som ovan. 

Trädgård: Här har man under åren synnerligen framgångsrikt arbetat för att skapa den bästa av alla världar - en helt fantastisk och välplanerad oas av ljuvlig växtlighet! Från tidig vår till sen höst kan man här njuta av allsköns grönska i form av perenner som kommer tillbaka år efter år. Trädgården är väl inskynsskyddad och belägen på en hörna. 
Det finns bl a även ett växthus, ett trädgårdsland och flera uteplatser, varav en under tak för regniga dagar.

I övrigt finns det ett stort garage som rymmer en bil och bra med förvaring och en uppfart för ytterligare 2-3 bilar.

Detta är kort och gott en mycket trivsamt och välskött familjevilla på väldigt omtyckt och lugnt område i Oxie Kyrkby. 

Varmt välkomna på visning!

Oxie

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun som ungefär motsvarar Oxie socken. Oxie utgör en förort till Malmö. Oxie ligger knappt 10 km sydost om centrala Malmö. Från 2015 sträcker sig tätorten även in i ett mindre obebott område i Svedala kommun.

I centrum finns restauranger, livsmedelsaffärer,blomsteraffär, frisörer, två fitnesscenter,veterinärklinik, bageri,apotek, tobaksaffär som är ombud för spel och lotter, mm.

Det finns också en sporthall och simhall. I öster finns Blankebäcksskolan med låg- och mellanstadie. Intill Blankebäcksskolan finns också ett dagis. På fem minuters gångväg ligger tågstationen varifrån du kan åka till Ystad eller Malmö. Till Malmö C tar det 12 minuter. Via Citytunneln kan man åka direkt till Köpenhamn. Förutom tåg kan man även ta buss till Malmö. Busshållplatsen finns precis utanför vårt område.

Bortom Oxievångsskolan finns ett stort sportområde med fotbollsplaner och tennisbanor. Intill oss i sydöstlig riktning finns en stor naturpark att promenera i eller för barnen att tumla runt.
På gångavstånd finns en golfbana och på cykelavstånd finns det ytterligare en till golfbana.
Mer information om Oxie kan du få på Malmös stads hemsida: www.malmo.se