30-tals-pärla på central adress!

  • Föreningsgatan 70
  • Rörsjöstaden / Värnhem
  • , Malmö

Fantastiskt mysig, genomgående och välrenoverad 2,5:a med välbevarad 30-talscharm såsom högt i tak, spegeldörrar, höga golvlister och stuckaturer. Väldisponerad planlösning och öppna ytor gör att bostaden får en underbar rymd! Skicket gör att det bara är att flytta rakt in. Hiss och trevlig innergård får man på köpet. Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till en helt underbar bostad med välbevarade originaldetaljer från 1930-talet. Här kan man njuta av högt i tak, stuckaturer, vackra golv, höga socklar, spegeldörrar och djupa fönsternischer, helt enligt tidens anda. Planlösningen är mycket tilltalande och välplanerad, genomgående, och bostaden är väldigt ljus och trivsam med en underbar atmosfär. Ett hem att älska!

Hall: Innanför säkerhetsdörren välkomnar en rymlig  hall med gott om plats för avhängning. Väggarna är vita som i resten av bostaden, här tapetserade, och på golvet ligger ett vackert parkettgolv som följer med in i matrum och vardagsrum vilket skapar en härlig enhetlighet och ett skönt flöde. Samtliga golv i bostaden slipades och lackades 2011. Två garderober löser förvaringen.

Badrum: Fräscht och helkaklat badrum som renoverades i föreningens regi 2010. Väggarna har vit kakel med en blå bård och på golvet ligger vit klinker. Utrustningen består av badkar, handfat, överskåp, handdukstork och wc-stol.

Matrum ("halvan"): I öppen planlösning mot vardagsrummet finns det ett generöst utrymme som med gott mått rymmer ett ordenligt matsalsmöblemang. Väggarna är vita med "sandstruktur" och på golvet ligger ligger vacker fiskbensparkett vilken följer med in i vardagsrummet. Vacker lampstuckatur ger ett sobert intryck. 

Vardagsrum: Stort och rymligt sällskapsrum som med gott mått rymmer både soffgrupp och ytterligare möblemang. Högt i tak och stora fönsterpartier ger ett vackert ljusinsläpp och skapar en underbar rymd till rummet. Taket är dekorerat med vacker stuckatur samt lampstuckatur, oerhört stiligt, och fönsternischerna är djupa.

Sovrum: Via vardagsrummet når man det väl tilltagna sovrummet som mer än väl erbjuder plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Väggarna är vita som i övriga bostaden och på golvet ligger ett vackert plankgolv som slipats och vitlaserats. I taket tronar även här en lampstuckatur.

Kök: Ljust och trivsamt kök som renoverades 2012. Det finns gott om plats för förvaring i skåp och lådor samt ett stort skafferi. I den djupa fönsternischen kan man sitta och se ut över föreningens trevliga innergård. Utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, spisfläkt och integererad mikrovågsugn. Samtlig utrustning utom kyl/frys är från 2012. Matplats för 3-4 personer. Vita väggar och ett härligt plankgolv som slipats och vitlaserats.

Tilläggas bör att i föreningens lägenhetsregister är våningen inskriven som 2 r o k.

Välkomna hem!

Rörsjöstaden / Värnhem

Rörsjöstaden började anläggas på 1870-talet efter en plan av den dåvarande stadsingenjören Georg Gustafsson. Området sträcker sig från Amiralsgatan vid Malmö Latinskola och hela vägen ner längs Kungsgatan och Föreningsgatan till Värnhemstorget. Värnhemstorget är numera en viktig knutpunkt för pendlare med busshållplats och närhet till Malmös norra utfart.

Rörsjöstaden har länge betraktats som ett utav Malmös absolut populäraste områden var sekelskifteshus i många olika stilar står på rad längs den vackra Kungsgatan. Numera är Kungsgatan uppdelad i mindre lokalgator. Endast cykelbanan i mitten kan användas för genomfartstrafik. I området finns flertalet skolor från förskola upp till gymnasienivå. Området ligger dessutom mycket fördelaktigt med kort promenadavstånd till Malmö centrum och Gustav Adolfs torg. Den vackra Sankt Pauli kyrka ligger mitt på Kungsgatan.