3:a i 50-tal original!

  • Dammfrivägen 52c
  • Solbacken / Dammfri
  • , Malmö

Lägenhet som behöver en stor portion av både kärlek och arbete. Men att få kunna sätta sin egen prägel på sitt boende är ju mångas dröm. Stark förening, fin innergård, låg avgift och en stor balkong mot innergården gör ju boendet mycket intressant. Välkomna på visning!

Planlösning

Välkomna till Solbacken och Dammfrivägen!

I lugnt, grönt område med närhet till Pildammsparken och Malmö Stadion ligger denna välplanerade trea i välskött förening med god ekonomi. Lägenheten är i behov av renovering - här ges köparen möjlighet att skapa sitt drömboende och sätta sin egen prägel. Välkommen!

Innanför dörren välkomnar hallen med stavparkett i original och med gott om plats för avhängning och förvaring. Till vänster  erbjuds det två klädkamrar i kombination med de två garderoben samt städskåpet längre in till höger. Längre in i hallen finns även plats för möblering för den som så önskar.

Till höger ligger det första sovrummet som har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå.

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger nästa sovrum som även det har stavparkett på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Även här finns plats för säng, nattduksbord och byrå.

Köket som är i tidstypiskt 50-tal har plastmatta på golvet, vita väggar och vid fönstret finns matplats för minst fyra personer. Originalinredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt löper kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och spisfläkt.

Badrummet är halvkaklat och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc och tvättställ.

Det rymliga vardagsrummet har originalparkett på golvet och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för soffa, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Först till kvarn!

Solbacken / Dammfri

Välkommen till Solbacken / Dammfri

Solbacken är ett bostadsområde i Västra malmö
Området ligger mellan John Ericssons väg, Lorensborgsvägen, Stadiongatan och Bellevuevägen.
Solbacken är kanske Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområde. Längs Bellevuevägen och de närliggande kvarteren finns flera större sekelskiftsvillor i jugendstil. Inne i området längs Marieholmsvägen och anslutande tvärgator finns ett antal välbevarade funkis och egnahemvillor. Längs John Ericssons väg finns även flerfamiljhus och kontorsfastigheter, de så kallade ABC-husen. Området hette förr Vångkarlevången. Här bodde vångkarlen, som hade till uppgift att ta hand om den boskap som tillhörde stadens invånare.

Den fina stranden på Ribersborg ("Ribban") ligger ca 3 km västerut. Både centrum, havet och Emporia köpcentra kan enkelt nås med en cykeltur eller långpromenad. Det finns även mycket goda bussförbindelser precis utanför knuten.