Bo bra och granne med Pildammsparken!

  • Bobergsängen 3 E
  • Dammfri
  • , Malmö

På en gavel i grön och lummig omgivning finner vi denna genomgående och ljusa 3:a med lysande planlösning. Balkong in mot föreningens trivsamma innergård. Fräscht kök och två generösa sovrum. Välskött och populär förening i lugnt och tryggt område, ett stenkast från Pildammsparken. Välkomna hem!

Rumsbeskrivning

På en gavel i grön och lummig omgivning finner vi denna genomgående och ljusa 3:a med lysande planlösning. Balkong in mot föreningens trivsamma innergård. Fräscht kök och två generösa sovrum. Välskött och populär förening i lugnt och tryggt område, ett stenkast från Pildammsparken.

Dammfri

Dammfri är ett bostadsområde i Malmö.

Dammfri består av flerfamiljshus. Området ligger mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen.

Centralt i området ligger Dammfriskolan, med 750 elever från förskoleklass till årskurs 9. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola.

Namnet Dammfri kommer möjligen av att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet, långt från stadens dammiga gator.

Området började byggas på 1950-talet med 12 meter breda hus med 3–4 våningar. Det är typiskt för utvecklingen av öppna stadskvarter där tillgängligheten till gårdarna ökats. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.