Charmig 3:a med perfekt läge på Dammfri!

  • Ribevägen 14C
  • Dammfri / Slottsstaden
  • , Malmö

Nu kan vi visa upp ett trivsamt och tilltalande hem som erbjuder trivsel med mersmak! Välplanerat med stort ljusinsläpp och i en äldre stabil förening som har en sagolik innergårdsmiljö samt finns 2 underjordsgarage. Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Dammfri och Ribevägen!

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva ett riktigt fint hem med fördelar i mängder...

Föreningens fastigheter är belägna i Dammfri mellan Pildammsparken, Rönneholmsparken och Solbacken samt med ett kort avstånd ner till Ribbersborg för strand och bad. På andra sidan vägen ligger Dammfriskolan och med enkelhet tar man sig snabbt ner till Malmö centrum.

I föreningen finns två lummiga innergårdar, två underjordsgarage med tvättplatta till låg avgift, fritidslokal, gästrum, bastu, moderna tvättstugor i varje hus, miljöhus, cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum...

Bostaden är på 3 rum och kök men är i nuläget öppnad från kök mot det ena sovrummet som används som ett stort matrum. Med enkelhet kan man stänga igen väggen och få till det andra sovrummet som i original, om så önskas...

Lägenheten besitter en charmig, ljus och tilltalande planlösning som känns mycket större än det angivna måttet!
En bostad man skall gå och titta på!

Välkomna in!
Först en trivsam och öppen hall som ger access till lägenhetens samtliga rum. Hallen har fin förvaring i inbyggd garderob och bra avhängningsmöjligheter. Ljusa innerväggar till ljust laminat på golv.

På den vänstra sidan ligger det fina köket som har gott om förvaring i skåp och lådor samt fina arbetsytor.
Känslan blir stor tack vare man tagit bort väggen till sovrummet sidan om och fått till ett riktigt drömkök med generöst tilltaget matrum intill samt kommer den fina balkongen med utgång härifrån. Ett trivsamt kök med eget matrum...
Maskinparken består utav kyl, frys, mikro, spis med häll och fläkt ovanför!
Ett kök att älska...

Matrummet har plats för det stora sällskapet på besök, njutbart!
I matrummet finns även en stor garderob och på golv ligger det parkett, både kök och matrum ståtar med ett fantastiskt ljusinsläpp och balkongen utanför blir som grädden på moset...
Balkongen vetter mot den lilla biten av Ribevägen som är en återvändsgata så lugnt och skönt...

Vidare kommer badrummet som är helkaklat i ljusa materialval och erbjuder dusch med vikbara glasdörrar, wc, handfat, handdukstork och badrumsskåp med belysning. Ett helkaklat och fint badrum...

Sen kommer sovrummet som är stort och fint med sin utsikt mot föreningens lummiga innergård. Här finns bra med plats för dubbelsäng, arbetshörna och förvaring. Ett trivsamt, lugnt och tilltalande vilorum!

Sist har vi vardagsrummet som är stort i yta och har sina fönsterpartier mot innergården. Ljusa innerväggar till parkett på golv finner vi här. Ett vackert sällskapsrum...

Kort och gott får man här ett trivsamt boende med ett ypperligt läge och i en äldre förening från 1951 som ståtar med en god ekonomi, tryggt och skönt!

Perfekt planlösning, läge och skick samt med en prislapp som kommer att passa in på mångas önskemål och krav...

Först till kvarn!
Varmt välkomna så ses vi på visningen...

Dammfri

Dammfri är ett bostadsområde i Malmö.

Dammfri består av flerfamiljshus. Området ligger mellan John Ericssonsväg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen.

Centralt i området ligger Dammfriskolan, med 750 elever från försskoleklass till årskurs 9. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola.

Namnet Dammfri kommer möjligen av att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet, långt från stadens dammiga gator.

Området började byggas på 1950-talet med 12 meter breda hus med 3–4 våningar. Det är typiskt för utvecklingen av öppna stadskvarter där tillgängligheten till gårdarna ökats. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.