Drömvåning anno 30-tal med balkong!

  • Östra Rönneholmsvägen 3 A
  • Davidshall / City / Triangeln
  • , Malmö

På tredje våningen i fastigheten med hiss och en parisiskt utsikt hittar vi denna pärla till våning med låg avgift. Fantastisk lägenhet med serveringsgång och kökstrappa. Balkong mot innergård. Ypperligt läge nära Davidshall och Triangeln samt närhet till både kultur, park, citytunneln och shopping. Garage i närheten. En våning för er som ställer lite högre krav på sitt boende!

Bostadsbeskrivning

På stark adress, ett stenkast från stadens myller, välkomnas du till denna charmiga våning. Lägenheten är belägen i vacker 1930-tals fastighet med tidsenliga detaljer, mycket charm, ljuvlig balkong, serveringsgång och kökstrappa. Denna oas gör det lätt att glömma att du faktiskt befinner dig på ett av Malmös absoluta A-lägen.

Ta hissen upp, eller varför inte spatsera upp för trapporna till 3:e våningen. Våningens entré bjuder på bröstpanel, fiskbensmönstrat ekgolv och bra avhängningsmöjligheter och garderob.

Direkt till vänster finns Master Bedroom i skönt svalt/lugnt läge med utsikt mot innergården. Med lätthet får en dubbelsäng samt möblemang plats. Fiskbensmönstrat ekgolv och två garderober.

Efter Master Bedroom tronar det stilsäkra köket upp. Vit, slät köksinredning med originalkakel på väggar och schackrutigt linoleumgolv (förmodlingen furugolv under). Gott om arbetsytor och förvaring. Rymligt originalskafferi! Maskinpark: Kyl/frys från Bosch, gasspis/elugn från Italienska Glem Gas och diskmaskin.
I detta kök kan du laga dina kulinariska maträtter! Ett kök att trivas i! Utgång till kökstrappa med nedgång till terrass och vidare förbindelse till innergården. Utgång till balkong.

Från köket når man via altandörrar en fin balkong vilken bjuder på ett parisisk känsla med utsikt ut mot innergården. Trä, smide och tegel bygger en mysig miljö och inbjuder till samkväm med vänner. Koppla av en stund på balkongen en ljummen sommarkväll eller varför inte servera middagen ute! Fasadernas tegelväggar omfamnar innergården och balkongerna samt avger värme under kvällarna.

En serveringsgång från svunna tider binder samman köket och sällskapsutrymmet. Här finns fina originalskåp med glasluckor och vackra beslag samt vitmålat furugolv.

Den eleganta matsalen är till höger från hallen. Vilket rum! Generös takhöjd vilket ger både ljus och rymd, vacker fiskbensmönstrad ekparkett, salongsdörrar, takstuckatur och djupa fönsternicher. Sällskapsrummet erbjuder med lätthet plats för både matsalsmöblemang och soffgrupp. Ett härligt rum att bjuda in sina vänner till!

Direkt via Salongsdörrar alt. från hallen når man det generösa vardagsrummet/sovrummet. Likt sällskapsrummet erbjuder detta rum vackra tidstypiska attribut. Sirgliga snickerier, djupa fönsternischer, dubbeldörrar och 3,30m i takhöjd.

Rakt fram i hallen finns det renoverade badrummet som är helkaklat i sobert grått och vitt. Duschglasdörrar från IFÖ, och stilren handdukstork från HAFA. Stram vask och blandare från Grohe samt detaljer i svart. Snyggt och tidlöst! Som ett extra plus är det möjligt att installera tvättmaskin.

Mitt emot badrummet finner vi en gästtoalett och även denna är helkaklad i grått och vitt samt vit inredning.

På denna adress bor du på eftertraktat cityläge. På kort promenadavstånd nås gågatan med dess rika utbud av shopping och restauranger, Davidshalls sprudlande krogliv och Slottsparkens alt Pildammsparkens sköna rekreationsområde. Bostaden är perfekt placerad intill köpcentrat Triangeln och pendlarvänliga Citytunneln som enkelt tar dig till andra sidan sundet. För den kulturintresserade finns Malmö Opera och Malmö Konsthall i direkt närhet.

Stilfulla bullerglas mot Östra Rönneholmsvägen tar effektivt bort trafiken och skänker lugn och stillhet trots absolut cityläge.

Arkitekt: Olander Gröffel för byggmästare Hommerberg

Välkomna!

Statyn på Triangeln:

Treenighet
År: 1999
Material: Brons/förgylld brons/granit/kalksten/
sandsten/vatten
Konstnär: Bjørn Nørgaard
Ägare: Malmö stad
Placering: Triangeln
Det grundläggande temat för skulpturen Treenighet,
utförd i brons och sten, är en allegori av en stads byggande
i vid mening. De tre gestalterna som är placerade
i skulpturens mittersta del, representerar olika skrå;
Handel, Hantverk, samt Tankens och andens arbete.
De bär vars ett föremål som symboler för sina värv.
Det strilar vatten ur deras ansikten. Högst upp på obelisken
tronar en förgylld kvinnlig gestalt som är tresidig
och symboliserar matriarkatet. Gestalten markerar skulpturens
treenighet med en vattenstråle i vart och ett av
de tre hörnen.

Davidshall

Davidshall och Stadsteatern är ett av Malmös mest attraktiva områden med allt vad citylivet kan erbjuda med mysiga caféer, butiker och restauranger. Fersens väg är en klassisk paradgata i Malmö. Då f.d. statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö, var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg. Stadsteatern och Malmö Opera ligger på gångavstånd. Pildammsparken och Kungsparken likaså och vill du ta tåget över till Köpenhamn ligger Triangelns station med bara 5 minuters promenadavstånd. På Helmfeltsgatan ligger flera antikvariater att njuta av.