En oslipad diamant!

  • Vikensvägen 8C
  • Ljunghusen
  • , Höllviken

Fantastiskt tillfälle att kunna förvärva en villa med tillhörande friköpt tomtmark med närhet till havet och skola. Hela husets konstruktion genomsyras av gedigna materialval. Med lite kärlek kan detta hus bli en riktig pärla!

Bostadsbeskrivning

Välkommen till Ljunghusen!

Nu har ni möjlighet att kunna förvärva denna pärla som måste ses och upplevas på plats. Ett gediget stenhus med en enorm potential. Närhet till populära dagiset Vikenstugan, hav och glest mellan grannarna gör detta till en plats man tycker om, så här vill man bo!

Innanför Dörrarna:

Vi stiger in i den generösa hallen som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och en fin gästtoalett.

På vänster sida från hallen öppnar det luftiga sällskapsrummet upp med stora ytor för stilfull möblering. Här finns lätt plats för 3 grupper. En vacker öppen spis tronar likt en solitär och som höjer mysfaktorn. Fina spröjsade fönster släpper in "dansande" ljus. Gedigen ekparkett på golv.

Vidare efter sällskapsrummet öppnar sedan ett stort charmigt originalkök (påkostat på sin tid)upp och som erbjuder en bra tilltagen matplats. Själva arbetsplatsen i köket är smart och välplanerad med fina arbetsytor. En bardel delar av kök och matplats.

Från köket kommer man direkt ut till trädgården och den stenlagda markterrassen, perfekt för utomhusmiddagar med många gäster på besök samt för mysiga grillkvällar.

Rakt fram från köket finner vi sedan den mera privata avdelningen med sovrum, 2 st klädkammare, tvättrum och badrum.
Två tilltagna sovrum varav ett har en mindre klädkammare och terassdörr ut mot trädgården. Den stora klädkammaren kan göras om till ett barnrum alt. arbetsrum då fönster finns. 

Bra storlek av tvättstugan för enkel klädvård. Även utgång till trädgård finns här.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger och har dusch, tvättställ, wc och spegel. 

Sammanfattningsvis så genomsyras hela detta hus av gedigna tilltänkta materialval, trevlig planlösning, underbart sällskapsrum och bra ytor.

Vindsutrymme för bl.a. förvaring.

Brunn på tomten (pumpmaskin i garage) för bevattning av tomten.

Fastigheten erbjuder dessutom stort påkostat garage som garanterat blir bilälskarens bäste vän.
En gäststuga finns på tomten. 

Ett hus man definitivt skall komma och titta på, här får man så mycket av det goda. Uppvuxen trädgård samt en planlösning som verkligen känns bra och ett ypperligt läge med hav och skog kring knuten.

Huset säljes med friskrivningsklausul.

http://www.vikenstugan.nu

Välkomna!

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, helårsbostad (220)
Byggnad, värde: 1 435 000 kr
Mark, värde: 1 801 000 kr
Summavärde: 3 236 000 kr

Taxeringsår: 2012
Byggår: 1964 ursprunglig byggnad. Nuvarande hus är byggt 1975.
Värdeår: 1971

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Vellinge LJUNGHUSEN GA:3
fnr_121049321

Ljunghusen

Ljunghusen är mycket populärt och attraktivt för en stor grupp köpare p.g.a närheten till vacker natur, vita ständer och stora tomter för mer privatliv. En annan anledning är närheten till bra skolor, dagis och den fina barnomsorgen som Vellinge kommun erbjuder.

God kommunikation i området och snabbt enkelt tar man sig med Buss 100 under rusningstrafik var tionde minut till Falsterbo, Skanör, Höllviken, Vellinge och slutligen Malmö.

Ljunghusens livs, Toppengallerian (Höllviken), idrottsplats och Ljunghusens golfklubb med restaurang. Nere i småbåtshamnen ligger även en havsinspirerad restaurang.  

 

Uppskattar du golf? Här finns av svenska Golf Digest´s en bana som är rankad sjua och banan går längs Östersjöns kust. 

Är det tennis som tilltalar? Fina tennisbanor finns med närhet till havet. 

Eller varför inte bara vandra? Vandringsled går längs banvallen mellan Ljunghusen, Skanör och Falsterbo.

 

Ljungenskolan ligger mellan kanalvägarna och Storvägsområdet vilket gör skolan lättillgänglig för eleverna. Skolan är från F klass till 9:an.

Bra dagis finns i området. http://www.vikenstugan.nu

Ljunghusen är ett bra val i jakten på att hitta rätt boende, framförallt för de familjer med barn som värdesätter skola, barnomsorg, natur och privatliv.

 

Tätorten har fått sitt namn efter husen Norra Ljunghuset och Södra Ljunghuset, i norra respektive södra kanten av orten, som i sin tur fått sina namn efter de stora mängder ljung som växer i området, samt närheten till naturreservatetSkanörs ljung. Ljungen planterades under 1800-talet av greve Corfitz Beck-Friis och kyrkoherde Carl Jakob Collin, till en början under protester av lokalbefolkningen, som använt marken för bete och torvtäkt.[2] Båda har idag vägar i orten respektive närliggande Höllviken uppkallade efter sig.
Källa: Wikipedia