En pärla i Limhamns Sjöstad är nu till salu!!

  • Sluringgatan 1
  • Limhamn
  • , Limhamn

Nu kan vi erbjuda en läcker 1:a med öppen och tilltalande planlösning högt upp i huset med vackert ljusinsläpp. Perfekt adress på rätt sida om Limhamnsvägen med havet, stranden och centrum nära inpå. En förening med mycket låg omsättning är ju ytterligare ett starkt bevis på medlemmarnas trivsel och uppskattning... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Limhamn och Sluringgatan!

Fastigheten ingår i Riksbyggens Bonum koncept som innebär att man vänder sig till åldersgruppen 55+.
För att bli medlem i föreningen måste minst en person i hushållet vara 55 år eller mer.

Föreningen äger sin mark och har en god ekonomi som är en stor ekonomisk trygghet för medlemmarna samt har man en trivsam och välskött innergårdsmiljö som brukas väl utav de boende, en liten oas på Limhamns sjösida...

Föreningen kommer att installera solceller under 2023 för att få till billigare el, en företagsam och driftig förening!

I föreningen finns även en modern gemensamhetslokal med plats för ca 30 personer med tillhörande stor uteplats...
Det finns även ett fint garage inunder gården, ett bra hobbyrum samt en övernattningslägenhet med hotellkänsla!

Fastigheten har en vacker foajé med hiss direkt ifrån markplan som så många vill ha!

Bostaden visas upp i ett mycket bra skick samt finner vi en öppen, tilltalande och smart planlösning med stort ljusinsläpp...

Välkomna in!
Först en hemtrevlig och välkomnande hall som ger bra med plats för avhängning och förvaring i inbyggda garderober.
Säkerhetsdörr för billigare hemförsäkring, vacker trestavsparkett på golv till ljusa släta innerväggar som sen följer ut i rum och kök.
Enhetligt och snyggt!

Rakt fram möter vi badrummet som är stort och lyxigt med allt vad man kan önska sig, här blir bestyren till ett rent nöje...
Helkaklat i vackra material och sobra färgval. Här finns kombinerad tvätt och torkmaskin, dusch med vikbara glasdörrar, vägghängd toalettstol, handdukstork, golvvärme, kommod med underskåp och spegel ovanför, väggskåp och stilren downlightsbelysning från tak.
Ett badrum för de kräsna!

Vidare kommer ut i rum och kök som har en öppen planlösning. Rummet ståtar med stora fönsterpartier för bästa tänkbara ljusinflöde och här finns även en smart inbyggd skjutdörrsgarderob till förvaringen. Snygg parkett på golv till ljusa innerväggar, ett rum att trivas i...

Sist men inte minst ett fantastiskt kök från Vedum. Inredning i vitt till bänkskivor i ljusgrå ton med snyggt väggkakel ovanför.
Belysningssystem under väggskåpen och inredningen hela vägen upp till tak!
Maskinparken består utav kyl, frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett kök att älska...

Kort summering får man här ett boende i toppskick, smart öppen planlösning, hiss från markplan, fin innergårdsmiljö, möjlighet till garage via föreningen och framförallt ett perfekt läge med närhet till havet, shopping och centrum!
Allt detta i en vacker fastighet från 2018 på en lugn gata i populära och omtyckta  Limhamns sjöstad!

Först till kvarn...

Varmt välkomna på visningen!

Limhamn

Välkomna till Limhamn!

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7–9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Elinegård är Limhamns nya stadsdel längs med kanten av det magiska kalkbrottet. Ett område man gärna vill komma hem till med vida vyer, sköna promendstråk och mysiga gränder. Elinegård är det närmaste bostadsområdet in i Limhamn och har service i form av Hemköp, frisör, Apotek, Blomsteraffär, yogastudio m.m. Här finns även egen Scoutgård, Elinelundsskolan samt stora grönområden för lek och bus.

Välkomna hem!