Ett litet drömboende på en av Malmös attraktivaste adresser!

  • Västra Ryttmästaregatan 23
  • Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden
  • , Malmö

Nu kan vi snart visa upp ett av guldkornen i detta så omtyckta och populära område. Lägenheten har genomgått en totalrenovering vad gäller allt från golv till tak, här är det bara att flytta in och sätta sina möbler på plats. Ett tillfälle... Välkomna att höra av er!!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Slottsstaden och Västra Ryttmästaregatan!

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva en av de bättre 1:orna i området, kanske den allra bästa...

Bostaden är belägen högst upp i fastigheten så inga grannar ovanför samt erbjuds man här ett enastående ljusinsläpp som gör denna lilla bostadsdröm än mer intressant och tilltalande.

Allt i lägenheten är nyligen renoverat så som badrum, kök, golv, väggar, karmar, lister med mera. Bättre än så här kan det knappast bli, en lägenhet för den som bara vill kunna flytta in och njuta...

Fastigheten är belägen vid en lugn återvändsgata med begränsad trafik samt har man en prunkande grön innergårdsmiljö på baksidan likt en liten oas mitt i Malmö centrum.

Allt detta i en stabil förening som bildades i samband med byggnationen 1945 samt äger föreningen sin mark så ekonomiskt och tryggt för de boende som slipper oroa sig för höjda tomträttsavgifter m.m.

Ett boende man definitivt skall ta sig en titt på, liten charmig lägenhet som erbjuder ett stort boende...

Välkomna in!
Välkomnande ljus och trivsam hall är det första som bemöter oss. Ljusa renoverade innerväggar till ett snyggt svartmelerat tåligt golv första biten in sen ligger det ny trestavsparkett i hela bostaden.
Hallen och övriga rum har snyggt infälld downlightsbelysning samt högtalarsystem i tak, njutbart!

Första rum är det fina badrummet som ligger direkt på den vänstra sidan. Här erbjuds man dusch och allt är nytt från 2019, ett badrum man kommer att tycka om...

På den högra sidan har man byggt in en snygg skjutdörrsgarderob med spegeldörrar från golv till tak för bästa tänkbara förvaring.

Väl in i rummet har man byggt in en perfekt sovavdelning / alkov på den vänstra sidan som har fin förvaring ovanför och under säng, praktiskt, snyggt och genomtänkt...

Rummet ger gott om plats för tv och soffhörna samt matrumsmöblemang bakom köksön som delar av vardagsrummet mot köksdelen. Rummet har vacker parkett på golv till renoverade innerväggar i vitt och elegant ljus och ljudsystem ifrån tak.

Köket är helt nytt från 2019 så som allt övrigt i bostaden samt har man fått till det på bästa tänkbara sätt vad som gäller förvaring, arbetsyta, maskinpark med mera, Ett kök man kommer att älska...

Bostaden erbjuder ett slående vackert ljusinsläpp som höjer trivselfaktorn ytterligare och som framhäver det fina skick på ett helt enastående sätt, ett boende som kommer att fånga mångas intresse!

Först till kvarn...

Varmt välkomna på visningen!

Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden

Välkomna till Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden!

Mellanheden är ett bostadsområde i Västra Innerstaden i Malmö. Området ligger mellan Erikslustvägen och Bellevuevägen, norr om Mellanhedsgatan. Bebyggelsen består av villor från 1920-talet och flerbostadsshus från 1950-talet.

Stadsplanen utformades av stadsplanechefen i Malmö, Gunnar Lindman. Det är en god representant för de stadsplaneideal som gällde under efterkrigstiden och som bl a förordade hus i park med mycket ljus och luft. Typiskt för Lindman är att planen bildar sekvenser av olikartade gårdsrum. Karaktäristiskt för området är den omsorgsfullt gestaltade utemiljön där den centralt belägna Mellanhedsparken förgrenar sig in bland husen och binder samman de olika delarna. Viktig var också tanken att låta bostadsområdet utgöra en grannskapsenhet.

I väster, längs Erikslustvägen ligger Stjärnhusen, en udda företeelse i Malmös stadsbild. De byggdes av HSB efter ritningar av Thorsten Roos 1951. Husformen skapar intima sexkantiga gårdar en form som på Mellanheden återkommer i exempelvis rabatter, lekytor och fönster.

I Mellanheden finns två intressanta skolkomplex: Slottsstadens skola (6-9) och Mellanhedsskolan (F-5). Slottstadens skola ritades av Bror Thornberg 1952 och skolan utgörs av låga friliggande längor. Mellanhedsskolan stod färdig ett par år senare och är ett verk av lundaarkitekten Hans Westman. Med sina korssvirkesmotiv med partier av gråsten visar skolan på hans intresse för regional arkitektur. Centralt i området ligger även Mellanhedens IP.

Området Erikslust / Mellanheden är ett område som ligger under benämningen Slottsstaden för många. Men området ligger ju så pass långt ner och gränsar även mot Fridhem.