Funkispärla på helgavel vid Fågelbacken!

  • Törnskärsgatan 2D
  • Fågelbacken / Hästhagen / Slottsstaden
  • , Malmö

Stor unik trerummare med mycket bevarad charm från det ljuva 30-talet. Fiskbensparkett i original, takhöjd med lampstuckaturer, burspråk m.m. Lägenheten har ett ypperligt läge i huset på våning 2 och erbjuder fönster i tre väderstreck samt en underbar balkong... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Slottsstaden och omtyckta Fågelbacken!

Bostadsrättsföreningen Rönneholm är en gammal anrik förening som bildades 1936. Byggherre var erkända Hugo Åberg och de första familjerna började flytta in 1938.
Föreningen består av fem fastigheter med en egen prunkande innergård och ligger i området Fågelbacken i stadsdelen Västra Innerstaden. Föreningen äger sin mark, har god ekonomi och låg belåning som ger trygghet åt sina medlemmar.
Här finns bastu, hobbyrum, barnvagns och cykelförvaring samt moderna tvättstugor i källarplan.

Området är avskilt och lugnt samtidigt som det är nära till både centrum och stranden. Ett mycket omtyckt läge med flertalet mysiga butiker och caféer samt direkt närhet till Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken.

Det finns även trivsamma takterrasser till varje fastighet och totalt finns hela 215 lägenheter samt 6 lokaler i föreningen, de flesta lägenheterna är dock av mindre modell så som 1:or - 2:or...

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva en av de större våningarna i föreningen som dessutom ståtar med bästa tänkbara våningsplan. Här får man både balkong, burspråk, högt till tak, stuckaturer och fiskbensparkett i original...

En våning som har det där lilla extra vad gäller planlösningen och mycket av den bevarade 30 tals charmen intakt!

Välkomna in!
Först en trivsam och välkomnande hall som ger bra med plats för avhängning och förvaring. Här finns även en stor garderob som rymmer mängder och på golv ligger vacker fiskbensparkett i original.

På den vänstra sidan kommer först det fina badrummet innan kök.

Badrummet är helkaklat i vackra materialval och erbjuder badkar, handdukstork, wc, väggskåp och handfat med spegelskåp ovanför.
Ett fint badrum som förvandlar bestyren till ett rent nöje...

Köket är stort och erbjuder en generös matplats samt ett fantastiskt ljusinsläpp från de dubbla fönsterpartierna.
Köksinredning i vitt till bänkskiva i trä och vacker glasmosaik på väggen bakom samt belysningssystem under väggskåpen. Ljusa innerväggar till påkostat ekgolv finner vi här.

Maskinparken består av kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett kök att älska!

På den andra sidan våningen finner vi det vackra vardagsrummet som verkligen bjuder på yta och charm. Rummet är gigantiskt med ett slående ljusinflöde från två håll. Här finns rejäl takhöjd med snyggt belysningssystem intill stuckaturen, fiskbensparkett, burspråk och en helt underbar balkong...
Storleken på detta så fina rum ger gott om plats för extra matrumsmöblemang och mycket mer, ett rum för de kräsna!

Sist har man 2 fina sovrum som ger ypperligt med plats för stor säng, arbetshörna m.m.
Båda sovrummen har fint ljusinsläpp, takhöjd och fiskbensparkett i original.
Det första vilorummet har även en stor inbyggd skjutdörrsgarderob som sväljer mängder i förvaring, njutbart och praktiskt.

Kort och gott får man här ett boende som kommer att passa in på mångas önskemål och krav...
Äldre förening med mycket god ekonomi, lågt belånad, friköpt mark, gemensamma takterrasser, egen skön balkong, fönster i 3 väderstreck, högt till tak med mycket bevarad 30-tals charm samt en fantastisk och ljus planlösning!

Ett unikt tillfälle att kunna förvärva en av de större lägenheterna i denna så omtyckta förening!

Först till kvarn...
Varmt välkomna på visningen!

Fågelbacken / Hästhagen / Slottsstaden

Fågelbacken och Hästhagen är bostadsområden som ligger väl undangömt mellan Fågelbacksgatan och Köpenhamnsvägen, öster om Mariedalsvägen. Här råder lugn och man bor väldigt ostört från biltrafik. Området är ett av Malmös mest populära bostadsområden och priserna här brukar generellt vara höga jämfört med många andra områden i Malmö. Tidigare var de flesta av fastigheterna här hyresfastigheter men i takt med att fler och fler ombildningar till bostadsrätt har skett har bostadsrättsföreningarna ökat markant i antal. För barnfamiljer är området idylliskt med skolor så som Fågelbackens montessoriförskola och förskolorna Stallmästaren och Telningen. Inte långt härifrån ligger även Fridhemsskolan och Malmö Borgarskola. Omåttligt populära Pildammsparken ligger närma och man har även på bekvämt avstånd Rönneholmsparken som sedan den anlades på 1700-talet är en populär och mycket vacker park att promenera i. I parkens norra sidan finns en stor skogslekplats för både barn och vuxna att klättra och leka i. 
Här bor man lugnt och tryggt men endå centralt med all tänkbar service och goda kommunikationer i nära anslutning.