Genomgående med bevarade 30-talsattribut!

  • Sallerupsvägen 15
  • Ellstorp / Värnhem
  • , Malmö

Varmt välkomna till denna ljusa och genomgående pärla som smakfullt totalrenoverades 2011/2012. Här kan man njuta av vackra och tidstypiska attribut såsom högt i tak, spegeldörrar och brädgolv. Nytt kök och badrum. Här har varje kvadratmeter nyttjats till max och planlösningen är riktigt spännande. Närhet till goda kommunikationer och stadens sus och dus..

Rumsbeskrivning

Välkomna till Värnhem / Ellstorp och Sallerupsvägen!

Ett tillfälle att kunna förvärva en central 2,5:a med extremt låg avgift och en mycket tilltalande totalkostnad. Charmigt 30-tal med fin takhöjd, breda fotlister, furubrädsgolv och nytt kök samt badrum, bättre än så här blir det inte...

Obs! Ett boende med totalkostnad under 3.900 kr i månaden...

Hall: Trivsam hall med gott om plats för avhängning. Väggarna är vita och bredspacklade liksom i övriga rum, och på golvet ligger ett vackert brädgolv vilket följer med i resten av bostaden och skapar en härlig enhetlighet och ett skönt flöde.

Kök: Stilrent och funktionellt kök som renoverades 2011. Inredningen är sobert svart med gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Utrustningen består av kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll och fläktkåpa. Samtliga maskiner är i rostfritt och integrerade. Bänkskivan är grå och ovan arbetsytorna sitter ett trendigt kakel som matchar övriga rummet. 

Vardagsrum: I anslutning till vardagsrummet finns en "halva" vilken ypperligt lämpar sig för ett större matbord - toppen när det vankas middagsgäster. Varför inte halv 8 hos mig?
Detta trivsamma sällskapsrum får ett vackert ljusinsläpp via stora fönsterpartier och med gott mått plats för soffmöblemanget. Väggarna är vita och bredspacklade, som i övriga bostaden, och på golvet ligger samma vackra brädgolv som återfinns i övriga rum. 

Sovrum: En skjutdörr leder in till ett behagligt sovrum. Här finns det gott om plats för dubbelsängen och ytterligare möblemang. Längst hela ena väggen löper en skjutdörrsgarderob som löser förvaringen.

Badrum: Stort badrum som renoverades 2012 med snyggt bronsfärgad klinker på golv och i duschdel och vita större kakleplattor på övriga väggar. Utrustningen består av en duschhörna med invikbara väggar, handfat med underskåp, spegel och wc-stol. I taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt sken. Ett badrum som gör bestyren till ett rent nöje!

Detta är kort och gott en mycket mysig och hemtrevlig bostad som renoverats med varsam hand för att bevara den tidstypiska charmen. Varmt välkomna till ett hem att älska!

Med ett boendelån på 75% blir den totala månadskostnaden inklusive lån och avgift ca 3.875 kr netto.
Obs! Bredband ingår i uträkningen ovan...

Först till kvarn!

Värnhem / Ellstorp

Värnhem är en anrik del av centrala Malmö som ständigt utvecklas. Den gamla infartsleden till Malmö har förvandlats till ett spännande shoppingstråk med ett myllrande folkliv.

Värnhemstorget är en viktig knutpunkt för pendlare till & från Malmö. Namnet Värnhem härstammar från namnet på en gård som låg i området på 1800-talet.

Precis intill Värnhemstorget ligger köpcentrat Entré. Här samsas bland annat mode, hemelektronik & hälsa. Här hittar du även gym, biograf & flertalet restauranger.
Med en kort promenad når du både Malmös citykärna & Centralstationen.

Värnhem / Ellstorp är ett område som blivit mer & mer populärt bland både unga & äldre. Framförallt de unga har fått upp ögonen för området rejält på senare tid. Entré köpcentra & den goda busskommunikationen via Värnhem är säkerligen en av många bidragande faktorer.
På andra sidan Sallerupsvägen ligger Willys, blomsterhandel & Mekonomen.

Enkelheten att ta sig ut från Malmö via den inre Ringvägen är både bekvämt & smidigt.

Här har man också den omtyckta Ellstorpsparken intill, perfekt för personer som har hund & som gillar parkpromenader.
Området Ellstorp byggdes på 30-40 talet. Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen & lägenheterna här har en genuin charm bevarad med lite generösare takhöjder mm.

Författaren Björn Ranelid är uppväxt i området.