Genomgående och fräsch 2:a på Erikslust!

  • Nordlinds väg 96 B
  • Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden
  • , Malmö

Nu ges ett ypperligt läge att kunna förvärva en riktig pärla till lägenhet på stark adress vid Erikslust / Mellanheden. Nytt kök, fina golv, genomgående planlösning, lugnt läge intill Lekängen. Stor balkong i skönt insynsskyddat läge. Bra förening och en mycket låg avgift på endast 2.805 kr i månaden... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Erikslust / Mellanheden och Nordlinds väg!

I ett lugnt och lummigt område finner vi denna genomgående och ljusa bostad på 55 välplanerade kvadratmetrar. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger vackert ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder en utmärkt planlösning och generös balkong med fin utsikt över omgivningarna. 

Obs! Ett perfekt boende med en total månadskostnad inklusive lån för under 4.200 kr i månaden...

Hall: Välkomnande hall med gott om plats både för avhängning och förvaring i form av två stora garderober. Väggarna är vita och släta och på golvet ligger ny ekparkett som följer med in i köket vilket skapar en härlig enhetlighet och ett skönt flöde.
Kök: Ljust och stilrent kök som renoverades 2015. Inredningen är i högblankt vitt och rymmer gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Över arbetsytorna, som det finns generöst av, sitter sandfärgat kakel och bänkskivan är mörk. Utrustningen består av kyl/frys (Electrolux), induktionshäll, fläkt (Witt), ugn (Electrolux), inbyggd mikrovågsugn (Electrolux) och diskmaskin (Asko). Matplatsen rymmer 4-6 personer. Väggarna är vita och släta och på golvet ligger samma nyinlagda ekparkett som följt med in från hallen.

Sovrum: Generöst och rofyllt sovrum med tapetserade väggar och laminat på golvet. Det finns bra med förvaringsmöjligheter i form av två inbyggda och djupa garderober med överskåp. 

Badrum: Fräscht och helkaklat badrum utrustat med duschhörna, handfat och toalettstol.

Vardagsrum: Stort och ljust sällskapsrum som med sina stora fönsterpartier får ett vackert  ljusinsläpp och en härlig rymd. Här finns det gott om plats för både soffmöblemang och matsalsmöblemang, för den som så önskar. På golvet ligger vacker ekparkett och på väggarna sitter en vit strukturtapet. Via dubbeldörrar når man den stora balkongen i ett underbart och insynsskyddat västerläge. 

Detta är kort och gott en mycket hemtrevlig och välrenoverad bostad - bara att flytta rakt  in! En lägenhet för dig som prioriterar lugnet och det ypperliga läget man erbjuds här i lummiga omgivningar. Man har dessutom en stark och stabil förening i grunden med utomordentligt låga avgifer, här endast 2.805 kr / mån.

Finansiering klar ?
Med ett boendelån på 75% blir den totala månadskostnaden inklusive lån och avgift ca 4.185 kr netto.

Varmt välkomna hem!

Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden

Välkomna till Erikslust / Mellanheden / Slottsstaden!

Mellanheden är ett bostadsområde i Västra Innerstaden i Malmö. Området ligger mellan Erikslustvägen och Bellevuevägen, norr om Mellanhedsgatan. Bebyggelsen består av villor från 1920-talet och flerbostadsshus från 1950-talet.

Stadsplanen utformades av stadsplanechefen i Malmö, Gunnar Lindman. Det är en god representant för de stadsplaneideal som gällde under efterkrigstiden och som bl a förordade hus i park med mycket ljus och luft. Typiskt för Lindman är att planen bildar sekvenser av olikartade gårdsrum. Karaktäristiskt för området är den omsorgsfullt gestaltade utemiljön där den centralt belägna Mellanhedsparken förgrenar sig in bland husen och binder samman de olika delarna. Viktig var också tanken att låta bostadsområdet utgöra en grannskapsenhet.

I väster, längs Erikslustvägen ligger Stjärnhusen, en udda företeelse i Malmös stadsbild. De byggdes av HSB efter ritningar av Thorsten Roos 1951. Husformen skapar intima sexkantiga gårdar en form som på Mellanheden återkommer i exempelvis rabatter, lekytor och fönster.

I Mellanheden finns två intressanta skolkomplex: Slottsstadens skola (6-9) och Mellanhedsskolan (F-5). Slottstadens skola ritades av Bror Thornberg 1952 och skolan utgörs av låga friliggande längor. Mellanhedsskolan stod färdig ett par år senare och är ett verk av lundaarkitekten Hans Westman. Med sina korssvirkesmotiv med partier av gråsten visar skolan på hans intresse för regional arkitektur. Centralt i området ligger även Mellanhedens IP.

Området Erikslust / Mellanheden är ett område som ligger under benämningen Slottsstaden för många. Men området ligger ju så pass långt ner och gränsar även mot Fridhem.