Områdets troligen finaste 3:a. Nu till salu!

  • Pilåkersvägen 5 C
  • Dammfri / Slottsstaden
  • , Malmö

Med bästa tänkbara läge och i en vacker fastighet på Dammfri finner vi denna välslipade diamant till bostad. Nytt påkostat badrum, nytt exklusivt kök, två rejäla sovrum och ett helt underbart vardagsrum med en trivsam balkong som avslutning... Grön fin innergårdsmiljö, möjlighet till garage och p-plats samt äger föreningen sin mark! Först till kvarn...

Rumsbeskrivning

Välkomna till Dammfri / Slottsstaden och Pilåkersvägen!

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva områdets kanske finaste trerummare, allt i bostaden är nytt och påkostat med vackra materialval samt tilltänkt och smart vad gäller planlösningen.

Här är det bara att flytta rakt in och sätta sina möbler på plats i detta så fina hem...

Lägenheten är belägen i en vacker fastighet längs Pilåkersvägen med gulputsad fasad och pampiga foajéer. Föreningen äger sin mark och erbjuder sina medlemmar en grön fin innegårdsmiljö med möjlighet för umgänge och grill.

Garage och p-plats går att hyra från föreningen, det finns även en bilpool att utnyttja för medlemmarna.

En lägenhet utöver det det vanliga, tilltänkt, smart, vackert och exklusivt...

Välkomna in!
En perfekt hall som delar av bostaden på ett utomordentligt och tilltalande sätt. Först har vi badrummet och sen på den högra sidan har man den mer privata delen med två sovrum och inbyggda garderober. Och sen på den vänstra sidan finner vi kök, vardagsrum och den fina balkongen mot föreningens innergård.

Hallen har vackert kalkstensgolv i original som är upprenoverat till vita bredspacklade innerväggar, en välkomnande, trivsam och fin hall!

Badrummet är påkostat, vackert och här har man valt snygga materialval på klinkers, kakel, porslin och övrig inredning. Badrummet erbjuder dusch med infällbara glasdörrar samt komod med underskåp, spegelskåp ovan, wc och snygg downlightsbelysning från innertak. Ett badrum att älska...

Båda sovrummen har snygg parkett på golv till ljusa innerväggar som är bredspacklade, nya golvlister, nya innerdörrar och i båda rum har man byggt in skjutdörrsgarderober för bästa tänkbara förvaring. Två riktigt fina sovrum...

Köket ligger med öppen planlösning intill vardagsrummet och erbjuder en fin matplats framför. Ett vackert och unikt kök med gott om förvaring och fina arbetsytor. Köksinredning, bänkskivor och vitvaraor i svart till ljus väggkakel ovan. Här har man fällt in ett vackert belysningssystem under och ovanför köksinredningen, Ett kök man bara måste tycka om!

Maskinparken består utav kyl, frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför...

Sällskapsrummet är vackert och mysigt med sitt snygga parkettgolv som löper vidare från köksdelen, vita bredspacklade innerväggar även här och som avslutning på detta fina rum har man utgången till balkongen.

Balkongen vetter mot den gröna innergården så här kommer man säkerligen tillbringa många av sina lediga stunder, en roingivande och mysig balkong!

Finansiering klar ?
Med ett boendelån på 50% blir den totala månadskostnaden inklusive avgift och lån ca 4.815 kr netto!

Lägenheten har totalrenoverats under 2019 och i samband med detta har man ändrat planlösningen från att tidigare varit en stor tvårummare till en nu perfekt planerad trerummare.

Kort och gott visar vi här upp en lägenhet som kommer falla många i smak, välrenoverat, välplanerat och toppskick med ett ypperligt läge vid Dammfri och Slottsstaden. En lägenhet man bör gå och titta på och som skall ses på plats!

Först till kvarn...

Välkomna till visningen!

Dammfri

Dammfri är ett bostadsområde i Malmö.

Dammfri består av flerfamiljshus. Området ligger mellan John Ericssonsväg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen.

Centralt i området ligger Dammfriskolan, med 750 elever från försskoleklass till årskurs 9. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola.

Namnet Dammfri kommer möjligen av att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet, långt från stadens dammiga gator.

Området började byggas på 1950-talet med 12 meter breda hus med 3–4 våningar. Det är typiskt för utvecklingen av öppna stadskvarter där tillgängligheten till gårdarna ökats. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.