Stor 3:a med ypperligt läge i Rörsjöstaden!

  • Kungsgatan 54 A
  • Rörsjöstaden
  • , Malmö

Äntligen en stor gavellägenhet till salu i denna så populära Bf Hemfrid. Högst upp, utsikt, stora sköna ytor, högt till tak, stuckaturer, två toaletter, burspråk, bevarade 20-tals detaljer, vackra golv och fantastisk innergårdsmiljö. Mängder av charm och atmosfär är rätt beskrivning... Först till kvarn!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Rörsjöstaden och Bf Hemfrid u.p.a!

Nu kan vi med stolthet visa upp en helt enastående våning med mängder av originaldetaljer från det forna 20-talet.

Våningens gavelläge ger bostaden ett fantastiskt ljusinsläpp från de många fönsterpartierna som är spröjsade och i original, dessutom finns två vackra burspråk och inga grannar ovanför så här ges ett unikt tillfälle!

Stor härlig planlösning, utbyggt stort badrum med både dusch och bad, gästtoalett, vackra furubrädsgolv, parkett, högt till tak, stuckaturer, serveringsgång i bevarat skick mellan hall och kök, innerdörrar i original, breda fönsterkarmar, fantastisk innergårdsmiljö med mera, ...

Och allt detta i en förening som ståtar med mycket god ekonomi och har sin mark friköpt, bättre än så här blir det inte!

Först ett vackert trapphus som är renoverat och har sin bevarade charm intakt med ytterdörrarna i original, riktigt fint...
Föreningens gemensamma tvättstuga som är mycket välskött ligger en trappa upp på vinden, smidigt och skönt när det är dags för klädvård. Våningens större förråd ligger också på vinden och är ca 12 kvm stort med egen ingång.

Välkommen in:
En stor generös och luftig hall är det första som möter oss. Vackert furubrädsgolv till ljusa innerväggar och mängder av originaldetaljer skvallrar redan om vad vi kommer att få se...
Hallen öppnar upp hela bostaden och ger access till våningens alla rum, först kommer ett stort sovrum på höger sida.

Rummet har en fantastisk karaktär med takhöjd, stuckatur och ett vackert burspråk rakt fram. Fönsterna i original till en bred fönterkarm i sten, bevarat, tidsenligt och charmigt. Fin ekparkett på golv och innerväggarna är ljusmålade.

Bred dörrkarm och skjutdörrar i original in till nästa rum som är sällskapsrummet. Ett stort fint rum som även här har sin charm fullt bevarad så som takhöjd, stuckatur och spröjsade originalfönster. Fin parkett på golv till ljusa innerväggar och breda fotlister. Ett rum man måste tycka om...

Nästa rum är sovrum två som även det är stort och bra tilltaget i yta. Här har man ytterligare ett vackert burspråk, takhöjd, stuckatur, breda fotlister till fin ekparkett och ljusa innerväggar. Detta rum har en stor inbyggd garderob längs hela väggsidan och det fina burspråket har bred fönsterkarm i sten till spröjsade originalfönster.

Tillbaka ut i hallen har man sen det stora badrummet på andra sidan. Här har man tänkt till när renoveringen gjordes och byggt ut detta fina rum som nu ger plats för både bad, dusch och tvättmaskin. I rummet har man byggt in en glasvägg mellan tvättavdelningen och det övriga, här finns även infällda downlights i tak med dimmer. Ett badrum som kommer att uppskattas...

Efter badrum på samma sida av hallen har man sen en vacker serveringsgång som är intakt från -1925 med alla detaljer bevarade så som brädgolvet, de glasinfattade överskåpen, skåpshandtagen, originalfönstret ut mot trapphuset och charmen här måste beskrivas som optimal. Furubrädsgolv till breda fotlister och ljusmålade väggar.

Vidare kommer vi ut till köket som har sitt vackra originalfönster mot innergården och detta är ett kök för den kräsne. Renoverat och snyggt varvid man behållt så mycket som möjligt av den fina 20-tals känslan. Köket erbjuder ett stort kallskafferi med fönster, samt vackert furubrädsgolv till köksinredning i vitt.
Bänksivor i masivt träd till snyggt väggkakel ovan. Maskinparken består utav side by side kyl och frys, stor exklusiv gasspis, ugn, fläkt, micro och integrerad diskmaskin, ett kök man inte kan annat än att trivas i...

Tillbaka ut i hall igen så har vi gästtoaletten precis innan entrén ut och här finns också all den tidsenliga charmen bevarad.

Kort sumering så är detta en våning som kommer att falla många i smak:

Högst upp, fin utsikt, inga grannar ovanför, helgavel med fönster åt tre håll, mängder av bevarad 20-tals charm, öppen och tilltalande planlösning, fint skick, två toaletter, härliga ytor, fantastisk innergårdsmiljö, centralt läge och inte minst köper man in sig i en förening som har stenkoll på sin ekonomi samt äger man sin mark...

Finansiering klar ?
Med ett boendelån på 50% blir den totala månadskostnaden inklusive lån och avgift ca 6.495 kr netto.

Varmt välkomna på visning och först till kvarn!

Rörsjöstaden

Rörsjöstaden började anläggas på 1870-talet efter en plan av den dåvarande stadsingenjören Georg Gustafsson. Området sträcker sig från Amiralsgatan vid Malmö Latinskola och hela vägen ner längs Kungsgatan och Föreningsgatan till Värnhemstorget. Värnhemstorget är numera en viktig knutpunkt för pendlare med busshållplats och närhet till Malmös norra utfart.

Rörsjöstaden har länge betraktats som ett utav Malmös absolut populäraste områden var sekelskifteshus i många olika stilar står på rad längs den vackra Kungsgatan. Numera är Kungsgatan uppdelad i mindre lokalgator. Endast cykelbanan i mitten kan användas för genomfartstrafik. I området finns flertalet skolor från förskola upp till gymnasienivå. Området ligger dessutom mycket fördelaktigt med kort promenadavstånd till Malmö centrum och Gustav Adolfs torg. Den vackra Sankt Pauli kyrka ligger mitt på Kungsgatan.