Välplanerad 3:a på bästa läge vid Fågelbacken!

  • Edward Lindahlsgatan 20 B
  • Fågelbacken / Hästhagen / Slottsstaden
  • , Malmö

Nu har vi glädjen att presentera en helfräsch trerummare med perfekt och genomgående planlösning. Bostaden är belägen på plan 2 med härlig balkong och fin innergårdsmiljö. Nyare kök och badrum samt många tidstypiska detaljer bevarade i denna läckra funkisvåning... Varmt välkomna!

Rumsbeskrivning

Välkomna till Fågelbacken och Hästhagen!

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva en charmig och mycket välplanerad våning på bästa tänkbara läge vid Fågelbacken och Hästhagen. Fastighetens läge är perfekt intill en mindre och inte så trafikerad gata. Lugnt och skönt men ändå mycket centralt är en bra beskrivning på detta boende...
Bostaden är i ett fint skick och här erbjuds man både förnämliga förvaringsmöjligheter, stor fin balkong, nyare kök, nyare badrum och vackra golv i hela lägenheten.
Byggår 1946 med många och fina bevarade detaljer från denna så omtyckta tidsepok såsom breda fönsterkarmar i massiv sten, bevarade vackra golv, takhöjd och ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartierna - en mycket trivsam och sevärd lägenhet!

Hall: Innanför säkerhetsdörren stiger vi in i en stor och rymlig hall med gott om plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en stor inbyggd klädkammare. Hallen kan ses som bostadens nav då den sammanbinder samtliga rum på ett trivsamt vis. På golv har man bevarat det fina kalkstensgolvet i sitt original och väggarna är vita.

Kök: Här har man renoverat i princip allt men bevarat det stora kallskafferiet som sväljer stora mängder förvaring. Inredning är vit och erbjuder gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Ovan arbetsytorna sitter ljus kakel och diskbänken är i svartgrå sten. Utrustningen består av kyl/frys (Gorenje), spishäll (Gorenje), ugn (Gorenje), spisfläkt (Thermex) och diskmaskin (Bosch). Hela maskinparken går i svart vilket kontrasterar snyggt mot de vita väggarna och det ljusa klick-golvet. Vid matplatsen, som rymmer 4 personer, har man fin ytsikt över föreningens trevliga innergård. Ett kök att trivas i!

Sovrum1: Stort och väl tilltaget sovrum som med gott mått rymmer både dubbelsängen och ytterligare förvaring. Rummet har, i likhet med köket, sitt fönster mot innergården - behagligt och tyst när det är dags för skönhetssömnen. Det finns gott om plats för förvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger nyare parkett och väggarna är målade.

Badrum: Snyggt och stilrent badrum som renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2010. På golvet ligger snygg, grafitgrå klinker med härlig golvvärme och väggarna har vit klinker. Utrustningen består av vägghängd wc (en ynnest vid städningen), handdukstork, tvättmaskin, duschhörna, handfat med kommod och överskåp med spegel. Ett trivsamt badrum som gör bestyren till en rent nöje!

Vardagsrum: Stort och luftigt sällskapsrum som med gott mått rymmer både matsalsbord och sofffmöblemang. Stora fönsterpartier ger ett fantastiskt ljusinsläpp och förstärker rymden i rummet. Här finner vi även utgången till den härliga balkongen. Rummet har ljusa väggar till fin fiskbensmönstrad parkett i original. 

Sovrum 2:  Även detta sovrum har en rejäl och väl tilltagen yta som erbjuder plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Det finns också en stor garderob som stannar kvar till den nya ägaren. Fin parkett på golv till vita väggar med en fondmålad vägg. Det finns här en vacker originaldörr med glasinfattning som ger access till vardagsrummet 

Varmt välkomna till ett hem att älska!

Först till kvarn!

Fågelbacken / Hästhagen / Slottsstaden

Fågelbacken och Hästhagen är bostadsområden som ligger väl undangömt mellan Fågelbacksgatan och Köpenhamnsvägen, öster om Mariedalsvägen. Här råder lugn och man bor väldigt ostört från biltrafik. Området är ett av Malmös mest populära bostadsområden och priserna här brukar generellt vara höga jämfört med många andra områden i Malmö. Tidigare var de flesta av fastigheterna här hyresfastigheter men i takt med att fler och fler ombildningar till bostadsrätt har skett har bostadsrättsföreningarna ökat markant i antal. För barnfamiljer är området idylliskt med skolor så som Fågelbackens montessoriförskola och förskolorna Stallmästaren och Telningen. Inte långt härifrån ligger även Fridhemsskolan och Malmö Borgarskola. Omåttligt populära Pildammsparken ligger närma och man har även på bekvämt avstånd Rönneholmsparken som sedan den anlades på 1700-talet är en populär och mycket vacker park att promenera i. I parkens norra sidan finns en stor skogslekplats för både barn och vuxna att klättra och leka i. 
Här bor man lugnt och tryggt men endå centralt med all tänkbar service och goda kommunikationer i nära anslutning.