Hoppa till innehåll

Klagstorp

I ett flackt odlingslandskap, omkring fem kilometer från kusten  ligger Klagstorp. Orten har knappt 550 invånare och bebyggelsen utgörs av småhus från 1800-talet till 2000-talet. I orten finns kyrka, förskola, skola och livsmedelsbutik.
Byn Klagstorp ska enligt legenden fått sitt namn efter kung Harald Klak som lär ha bott i trakten på 800-talet. Vikingen Gånge-Rolf fick år 911 det franska landskapet Normandie som förläning, vilket ska vara anledningen till den skånska klangen hos vissa ortnamn där, bl.a. Claxtorp. 
Skolor och barnomsorg: Det finns finns förskola 1-5 år och grundskola upp till årskurs 6. Till högstadieskolan går det skolbuss från Klagstorp.Det finns både idrottsanläggning och en idrottsplats.
Regionbuss 184 trafikerar med god regelbundenhet till och från Trelleborg. Se Skånetrafikens hemsida för tidtabell.
En populär och väl etablerad ICA-butik med bra sortiment och trevlig personal. Här finns även en mycket bra manuell chark. I byn har man även en pizzeria.
Övrigt: Direkt söder om Klagstorp och även Stora Beddinge kan man med bil alternativt cykel ta sig till Smygehuk med småbåtshamn och serveringar och till stränderna i Beddingestrand.  Affärer och restauranger  Öster om Klagstorp, vid Tullstorp finns fiskrökeri.  Övrigt Förutom Klagstorp by är det nära till Anderslöv där det finns gym, Coop, ICA, pizzeria, Apotek och vårdcentral. Anderslövs Gästis är välbesökt för dagens lunch.

Objekt till salu