Hoppa till innehåll

Axel Danielssons väg 27

Fräsch 3:a med perfekt läge på Almvik!

Stor välplanerad trerummare belägen i sista huset så helt insynsskyddat från båda sovrummen. Öppen ljus och trivsam planlösning som erbjuder stort kök och skön balkong i västerläge. Bättre än så här blir det inte...
Först till kvarn!
 • Adress Axel Danielssons väg 27
 • Område Almvik
 • Bostadstyp Bostadsrätt
 • Antal rum 3
 • Boarea 80 kvm
 • Våningsplan 2
Fatima Friberg
Fatima Friberg Reg Fastighetsmäklare / Kontorschef 0705-54 00 36
Carsten Johansson
Carsten Johansson Sälj / Organisationsansvarig 0705-15 67 70

Alla bilder

Planritning

Rumsbeskrivning

Välkomna till Almvik och Axel Danielssons väg!

Nu kan vi presentera en fin lägenhet på bästa våningsplan och samt i sista huslängan där man har ett fritt läge från sovrumssidan och helt utan insyn, insynsfria sovrum är ju något som flertalet spekulanter prioriterar högt.

Båda sovrummen har morgonsol och därmed svala och sköna när det väl nalkas sängdags, Lägenhetens balkong ligger på andra sidan från sällskapsrummet och ståtar med härlig kvällssol som ju också är ett stort plus.

Bostaden har ett stort förråd utanför sin ytterdörr och skönt att slippa springa ner till källare eller vind vid behov samt har man sin gemensamma tvättstuga på våning 1 som man delar med endast 6 lägenheter, praktiskt och bekvämt!

Öppen och ljus planlösning som erbjuder smarta ytor överallt samt är bostaden i mycket gott skick och för den nya ägaren blir det enkelt att bara kunna flytta rakt in...

Välkomna in!
Smart och praktisk hall som erbjuder bra med plats för avhängning och förvaring. Väggarna är ljusa och släta samt ligger det ett snyggt golv hela vägen in.

På vänster sida ligger gästtoaletten som är helkaklad och förberedd för tvättmaskin, en fin gästtoalett!

På höger sida ligger badrummet som är stort och även det helkaklat, här finns bubbelbad, fönster för ljus och vädring, kommod med underskåp, spegelskåp ovanför och wc. Ett trivsamt och fint badrum...

Rakt fram har man en stor inredd walk-in-closet som rymmer mängder i förvaring, praktiskt och behövligt!

På vänster sida kommer sen det fina köket med ingång från både hall och vardagsrum, ett riktigt vackert kök med stor matplats intill. Inredning i Grå ton och svartmelerad bänkskiva till ett snyggt vitt kakel ovanför. Maskinparken består utav stor kyl och frys, diskmaskin, micro, ugn, spishäll och fläkt ovanför.
Ett mycket trivsamt kök som inger en god känsla av rymd och öppenhet, utanför fönstret har man sin balkong som har utgången runt hörnet i sällskapsrummet.

Sällskapsrummet är stort och ståtar med ett fantastiskt ljusinsläpp, parkett på golv till ljusa innerväggar. Från rummet har man sen den fina balkongen som ligger i väster och har kvällssol, njutbart!

Avslutningsvis har man sen två fina sovrum som båda har fint ljusinsläpp och är helt utan insyn. Två fina vilorum!

Sammanfattningsvis får man här ett perfekt boende som erbjuder välplanerade och öppna ytor i gott skick, Fin innergårdsmiljö, möjlighet till både garage och p-plats via föreningen till vettiga priser samt en lägenhet som man kan flytta in i utan en massa renoveringar och jobb!

Först till kvarn...

Välkomna på visningen!

 

 

Om föreningen

Välkomna till Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23!

Inflyttning i Malmöhus 23 skedde 1971-1972 och har 590 lägenheter fördelat på 4 höghus, 17 våningar med 80 bostadsrätter i varje på Serenadgatan och 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus på Axel D.väg. Total boyta är drygt 44 000 m2, tomtyta 89 000 m2. Nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2023.

Uppvärmning sker med fjärrvärme. Inom området finns bredbandsnät från Comhem och Ownit. På området finns en matbutik, frisörsalong och fysioterapeutmottagning. Det finns ett motionsrum och dart- rum. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan. Det finns en festlokal för 25 pers. och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster. Fritidskommitén organiserar varje år en resa till Ullared och en resa till Tyskland.

Föreningen har gemensam el från 2011, som köps från Luleå energi, varje lägenhet har sin mätare som läses av varje månad.

Föreningen har kameraövervakning vid alla entréer i höghuset och miljöhuset. Vid låghusområdet finns tre miljöhus med insamling bland annat av matavfall. Det är planerat att bygga ett miljöhus bredvid höghusen

Cykelboxar finns att hyra. Kölista finns hos Bokontoret mittemot Matöppet. 30 kr./månad/cykel.

Det finns ca: 400 p-platser med hyra á 200 kr/månad, och 2 garage under jorden med 287 platser á 300 kr/månad. Föreningen har garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg. Kötiden varierar beroende på vilket plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen Västerås: 0771–860860.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området.

Ekonomin är stabil. I årsavgiften ingår bostadsrätts tilläggsförsäkring tecknat i Osséen försäkringsmäklare. Kostnader för drift och underhåll stiger årligen, vilket styrelsen inte kan påverka. Föreningen har en underhållsplan som uppdateras varje år.

Information till medlemmarna sker främst via föreningens hemsida www.mhus23.se och annonstavlorna i varje trapphus/tvättstuga. På hemsidan finns även olika dokument att ladda ner; föreningens stadgar, årsredovisningar, blanketter. Det går även att hitta medlemserbjudande, felanmälan och mejladress till styrelsen.

Föreningen köper tjänster av: ang. ekonomi – från Riksbyggen och ang. teknisk förvaltning: från Bredablick Förvaltning. Överlåtelsehantering sker genom Riksbyggen Västerås, 0771–860860, för administration vid överlåtelse tas det ut en avgift på 2,5 % av ett basbelopp, vid pantsättning av bostadsrätten tar föreningen ut en avgift på 1% av ett basbelopp. Föreningen gör inte automatisk besiktning/syn vid överlåtelser, bara om man önskas. Om köparen vill göra renovering i lägenheten finns det en blankett på deras hemsida som kallas ”Meddelande om arbete i lägenhet” som ska laddas ner, måste fyllas i och lämnas på BoKontoret och ska godkännas av styrelsen.

Viktiga händelser i föreningen:
2014
PULS spolade samtliga lägenheter och lokalers avloppsstammar. 8 värmecentraler byttes ut, 4 entrédörrar i höghusen byttes också. Fönsterfabriken i Trelleborg justerade alla fönster i höghusen och fortsatte därefter med låghusen. Vid låghusen inreddes 3 miljörum med matinsamling. Undercentraler i låg- och höghusen tilläggsisolerades. Nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.

2015
JSB gjorde stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen. Flera träd kapades efter stormar. Flera tvättmaskiner byttes. SaneringsKompaniet tvättade fasaden på alla höghusen. Nya utemiljömöbler köptes in. En möteslokal för 20 personer inreddes.

2016
- Alla låghus fick nya namntavlor
- Ett möte rum har inreds på bottenvåningen av serenadgatan 27
- Ny fläkt har installerats för axel Danielssons väg 55
- Ny växelriktare för nödbelysningen har installerats på serenad. 27 och 29
- Köpt in två nya tak till entrén på serenad. 25
- PEAB hamlade 12 stycken pilträd på axel Danielssons väg
- JSB har avslutat stambytet i höghusen och vi fick ett nytt värmeåtervinningssystem
- Fönsterfabriken har avslutat projektet med renovering och bytte av fönster på hela området
- Serneke har påbörjat relinging arbete på axel Danielssons väg

2017
- Det finns ett nytt miljöhus vid Serenadgatan 27
- Fönsterbyte/-renovering är utfört i hela området av Fönsterfabriken från Trelleborg
- Centralerna till taggsystemet har bytts ut av Säkerhetsteknik
- Fyra sopsugsrum har målats om under 2017. Ommålning har även gjorts av metalldörrarna på sidan av alla höghus
- Flera tvättmaskiner och torktumlare på hela området är utbytta under 2017

2018
-Flertal tvättmaskiner samt torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg
-Serneke slutförde relining av dagvattenledningarna på Axel Danielssons Väg
-Minigräv dränerade långsidan på Garage 2
-Fönsterfabriken i Trelleborg slutförde fönsterbyte/renovering på hela området
-Tagg system på Entrédörrar har installerats på Axel Danielssons Väg

2019
- Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an
- Vi har höjt brandsäkerheten
- Gångvägarna inom förenings mark har förbättrats
- Stängt spolplattorna i garage 1 och 2

2020
- Renovering av balkonger och fasader på samtliga fyra höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
- Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
- Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.

2021
- Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet under våren.
- Nya porttelefoner installeras för samtliga lägenheter under våren och sommaren.
- Renovering av samtliga hissar i höghusen påbörjades i februari och beräknas klart i december.
- Fasad- och balkongrenovering fortsätter med Serenadgatan 25 och beräknas klar till sommaren. Nästkommande två år renoveras Serenadgatan 27 och 29.


Krav för medlemskap utöver vad som står i stadgarna:

-Att inte ha betalningsanmärkningar, alt. utmätningsförsök, skuldsanering,restförda skatter /Riksbyggen Västerås kollar upp köparen via Upplysningscentralen/

- Taxeringsuppgifter för köpare ska vara minst 250.000 kr. inkomst/år/pers.

- Eventuellt Intyg från arbetsgivare minst 6 månader retroaktiv. Helst fast anställning.

- Vid överlåtelse säljaren ska lämna förrådet städat och tömt på saker, ev. bil-och cykel boxnycklar ska lämnas in på BoKontoret till förvaltningen. Fastighetsskötaren kan visa runt den nya medlemmen ang. bokning av tvättstuga, miljöhuset, prata om trivselreglerna. Sista årsredovisningen och ProAktiv häftet medföljer lägenheten

Följande uppgifter är inhämtade från föreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt om framtida avgiftshöjningar och renoveringar med mera

Fakta

 • Ägandeform Lägenhet - Bostadsrätt
 • Typ Bostadsrätt
 • Land Sverige
 • Kommun Malmö
 • Stad Malmö
 • Område Almvik
 • Församling Fosie
 • Adress Axel Danielssons väg 27
 • Postnummer 215 74
 • Rum 3
 • Badrum 1
 • Lägenhetsnummer 0419
 • Lägenhetsnummer (LMV) 1101
 • Byggnadsår 1971
 • Balkong Balkong
 • Förråd Förråd
 • Våning 2
 • Tv- internetutbud Tele2 samt bredband från Ownit (1000 Mbit/s)
 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Ventilation Mekanisk (endast tilluft)
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Avgift 4 611 kr/mån
 • Ingår i avgiften Vatten, kabel-tv, bostadrättstillägg
 • Ingår ej i avgiften Obl tillägg om 946-/mån för bredband och värme
 • Känd avgiftsförändring 2 % from januari 2022.
 • Reparationsfond 388
 • Andelstal, förening 0.17589%
 • Andelstal, avgift 0.17661%
 • Pantsättningsavgift 476 kr
 • Överlåtelseavgift 1 190 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas av Köparen
 • Energistatus Utförd
 • Energiprestanda 174 kWh per kvm och år
 • Energiklass G
 • Registrerad 2020-02-20
 • Nuvarande elleverantör Luleå Energi
 • Förening Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
 • Org.nr 746001-0437
 • Boarea ca 80 Kvm

Karta

Axel Danielssons väg 27 215 74, Malmö