Hoppa till innehåll

Per Albin Hanssons väg 56 B

Unikt boende med sagolik utsikt och 3 balkonger!

Nu ges ett ypperligt tillfälle att kunna förvärva en äkta bostadsdröm. Sista huset med fritt läge och en slående utsikt som bara måste uppskattas! Etage med våning 11&12 fördelat på 7 rum blir detta ett objekt som kommer att falla många i smak. Ett hem att älska...

VACKER SOLNEDGÅNG KVÄLL EFTER KVÄLL!
 • Adress Per Albin Hanssons väg 56 B
 • Område Blekingsborg / Gröndal
 • Bostadstyp Bostadsrätt
 • Antal rum 7
 • Boarea 129 kvm
 • Våningsplan 11 och 12
Fatima Friberg
Fatima Friberg Reg Fastighetsmäklare / Kontorschef 0705-54 00 36
Malin Andersson
Malin Andersson Reg Fastighetsmäklare 0732-54 00 20

Alla bilder

Planritning

Rumsbeskrivning

Välkomna till Blekingsborg och Per Albin Hanssons väg!

Nu kan vi presentera ett boende utöver det normala, högst upp i fastigheten med en utsikt som likt en tavla kan man ju knappast bli annat än mäkta imponerad. Vid klart väder har man milslång utsikt med bron, Danmark och havet i ens blickfång. Bostaden är fördelad på 7 rum och kök i två våningsplan med den mer privata delen uppe samt den sociala delen där nere.

Ett ypperligt alternativ för den lite större familjen eller för den som bara vill kunna bre ut sig. Våningen är ju också ett fantastiskt alternativ för den som vill driva sitt företag hemma och här kunna ha verksamheten och boendet avdelat.

Lägenheten har tre rejäla balkonger som alla ståtar med en ljuvlig utsikt och samtliga är inglasade. Belägen i det sista och mest populära huset som har helt fri utsikt i sydväst och en garanti vad gäller att fånga de vackraste solnedgångarna, kväll efter kväll....

Hela våningen andas en härlig karaktär och påminner starkt om känslan av att bo i villa, samt har man ingen granne ovanför.

Ett mycket trivsamt, tilltalande och generöst boende. Skall man hitta en rätt beskrivning här, blir det känslan av frihet...

Allt detta i en stabil HSB förening som äger sin mark så medlemmarna slipper oroa sig för höjda tomträttsavgifter samt finns möjlighet till både garage och parkeringsplatser via föreningen.

Föreningen ståtar också med fin innergårdsmiljö. Inhägnat, barnvänligt och tryggt samt har man Mobilia köpcentra ett stenkast ifrån. Området erbjuder också mycket grönska, fina promenadstråk och på kort avstånd ligger Pildammsparken, Emporia, Hyllie station och brofästet mot Danmark.

Välkomna in!
Hissen går direkt ifrån markplan och tar oss högst upp i fastigheten.

Våningsplan 1:
Välkomnande hall som öppnar upp hela bostaden på ett föredömligt sätt, hallen ger access till alla rum på nedre plan.
Gråmelerad klinkers på golv till ljusa innerväggar och ett tilltalande intryck är det första vi möts upp av.

Stort vardagsrum med en helt underbar balkong som ståtar med äkta panoramautsikt, njutbart!
Rummet har vacker ekparkett till ljusa innerväggar, ett mycket trivsamt sällskapsrum...

Matrummet på andra sidan ger fin plats för många matgäster och även här finner vi parkett på golv till ljusa innerväggar.

Mellan matrum och kök finns en liten serveringsgång. Här ligger samma klinkers som i hall och som sen löper vidare ut i köksdelen.
Köket är praktiskt med gott om skåp, förvaring och erbjuder fina arbetsytor.
Maskinparken består utav kylar, frysar, diskmaskin, spis med häll och fläkt ovanför.

Från köket når man lägenhetens andra balkong som även den är inglasad och generös. Fantastisk utsikt över Malmö stad! Vid klart väder ser man även till Lund från denna balkongsida.

Efter kök har vi lägenhetens första sovrum som erbjuder garderober längs hela väggsidan.
Ett perfekt vilorum / gästrum eller kontor.

Gästtoaletten ligger perfekt i hallen innan trappan upp till ovanvåningen.
En helkaklad och fräsch gästtoalett.

Hallen har också garderober för bästa tänkbara förvaring.

Våningsplan 2:
Vi tar ektrappan upp och bemöts av en trivsam planlösning även här.

Först har vi två rejäla sovrum som bara måste uppskattas enormt, här finns plats för allt man kan tänkas vilja ha i sina vilorum och lite till.
Det ena sovrummet har dessutom lägenhetens tredje balkong. Balkongen är stor och inglasad med även den en njutbar utsikt.

På den andra sidan har vi ytterligare två av sovrummen som är något mindre. Säljarna använder det ena sovrummet som sitt kontor i dagsläget.

Vägg i vägg med detta kontor har man byggt till en walk in closet som bara måste tilltala många, här finns plats och det blir över...

Sist har vi badrummet som är helkaklat och erbjuder badkar.

Kort sammanfattning får man här ett boende med mängder utav fördelar så som den perfekta planlösningen, 5 sovrum, 3 balkonger, fantastisk och svårslagen utsikt, ingen insyn, inflyttningsklart skick, högst upp utan granne ovanför, välskött innergårdsmiljö, barnvänligt, möjlighet till garage och p-plats, stabil förening som äger sin mark, enkelheten att snabbt kunna ta sig ut från Malmö och närheten till shopping via Mobilia köpcentra.
En våning med många plus!

Man köper ju inte bara ett boende här, man köper ett unikt boende som det bara finns ett fåtal av och framförallt köper man ju utsikten som säkerligen många kommer att värdera till mycket mer än bara pengar.

Att varje dag kunna vakna upp och gå till sängs med denna magnifika utsikt måste ju vara en fröjd för både kropp och själ!

Obs! detta är ingen mängdvara...

Varmt välkomna!

Förening

Välkomna till Brf Blekingsborg.

Bostadsrättsföreningen Blekingsborg i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 3 bostadshus belägna i 2 st höghus och ett låghus med adresserna Blekingsborgsgatan 7, 9, 11, 13 och Per Albin Hanssons väg 54–56 A-B. Föreningens hus färdigställdes 1958 och föreningen äger marken. I föreningen finns 279 lägenheter, varav 278 st är bostadsrätter. I föreningen finns även 7 st lokaler.

För att bli medlem i Brf Blekingsborg. måste man först bli medlem i HSB Malmö. Detta blir man genom att betala en andelsavgift och en medlemsavgift via länken https://blimedlem.hsb.se. En medlemsavgift till HSB Malmö tas ut om 500 kr/person samt en avgift om 300 kr/år. Medlemsavgiften om 500 kr återfås vid utträde ur HSB Malmö.

Föreningen har ett stort fokus på miljö, och föreningen har undertecknat HSBs klimatavtal.
Man jobbar aktivt med att reducera förbrukning av energi, tex genom har all ytterbelysning bytts till LED (starkare men ändå energisnålare), och minskad förbrukning av fjärrvärme genom mer effektiv uppvärmning. Uppvärmning sker med en kombination av frånluftsvärmepumpar och solpaneler, förstärkt med fjärrvärme

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och elmätarna avläses kvartalsvis. Förbrukad el faktureras tillsammans med bostadsrättens årsavgift en gång per kvartal och läggs på avgiftsavin.

Föreningens ekonomi
Avgifterna höjdes med 5% under 2023. I skrivande stund finns inga beslut på fler höjningar i år (2023-09-15). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och som sträcker sig fram till 2058.

Utfört underhåll:
2023 Projekt startat med att rusta upp butiksgavlarna.
2022 Delvis dränering av garagevägg
2021 Installerat en boulebana ovanpå garagetaket.
2021 Entréerna i höghusen renoverades.
2020 Uppfördes nytt miljöhus.
2017 Relinades avloppsrören i samtliga fastigheter. Övernattningslägenheten och fritidslokalen iordningställdes och fräschades upp. Grindar och staket runt föreningens tomt har uppförts och lås har installerats. Värmepumpar och solpaneler har installerats.
2017 Utfördes OVK-besiktning.
2010 Renoverades tvättstugorna.
2007 Renoverades hissarna.
2005 Byttes tak och treglasfönster sattes in.
2005 Utfördes tillbyggnad samt inglasning av balkonger, nya rör till både varm- och kallvattensystem, nya elstammar med trefassystem installerades och säkerhetsdörrar med sjutillhållarlås sattes in till bostadsrätterna.

Parkering
I föreningen finns 87 parkeringsplatser som går att hyra för ca 124 kr/mån och 72 garageplatser som går att hyra för ca 310 kr/mån samt 3 MC-platser som går att hyra för ca 146 kr/mån. Separat kö tillämpas.

Det finns även parkeringsmöjligheter längs gator i området, både på parallellgatan på andra sidan Per Albin Hanssons väg och längs Blekingsborgsgatan.

Tv och bredband TV: Digitalt grundutbud via Tele2, ingår i avgiften. Bredband: 500/500 via Ownit, ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en fritidslokal för föreningens medlemmar att nyttja kostnadsfritt samt en övernattningslokal som går att hyra för 250 kr/natt. I föreningen finns cykelrum i källaren där man även kan förvara barnvagn samt finns cykelförråd utomhus med nätgallerdörrar. Det finns en grönskande och trevlig innergård med både lekplats, sittplats och grillplats.

Tvättstugorna är belägna i markplan med fönster. Alla tvättstugor är försedda med elektronisk bokning och tvättmaskinerna är försedda med automatisk dosering av både tvättmedel och sköljmedel, vilket kan väljas till/från individuellt vid varje tvättillfälle. Föreningens tvätt och sköljmedel är både allergi-godkända och miljömärkta. Man får inte använda eget tvättmedel eller sköljmedel.

Övrigt
Tillsyn tillämpas där både säljare och köpare ska vara med.

För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/blekingsborg/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

 

Fakta

 • Ägandeform Lägenhet - Bostadsrätt
 • Typ Bostadsrätt
 • Land Sverige
 • Kommun Malmö
 • Stad Malmö
 • Område Blekingsborg / Gröndal
 • Församling Fosie
 • Adress Per Albin Hanssons väg 56 B
 • Postnummer 214 63
 • Rum 7
 • Badrum 1
 • Lägenhetsnummer 132
 • Lägenhetsnummer (LMV) 2101
 • Byggnadsår 1958
 • Balkong 3 st balkonger
 • Förråd Källarförråd
 • Våning 11 och 12
 • Hiss Ja
 • Hiss kommentar från markplan
 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Avgift 10 051 kr/mån
 • Ingår i avgiften Värme, vatten, kabel-tv, bostadrättstillägg, internet
 • Ingår ej i avgiften Föreningen har gemensam el och bostadsinnehavaren debiteras efter faktisk förbrukning.
 • Känd avgiftsförändring ca 2% årligen
 • Nettoskuldsättning 469 628 kr
 • Nettoskuldsättning, kommentar Baserat på årsredovisning 2021.
 • Andelstal, förening 0.70955%
 • Andelstal, avgift 0.70955%
 • Pantsättningsavgift 573 kr
 • Överlåtelseavgift 1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas av Köparen
 • Energistatus Utförd
 • Energiprestanda 141 kWh per kvm och år
 • Registrerad 2009-12-21
 • Energideklarationsadress Per Albinsväg 56
 • Nuvarande elleverantör Eon
 • Förening HSB Brf Blekingsborg
 • Org.nr 746000-5916
 • Boarea ca 128.5 Kvm

Karta

Per Albin Hanssons väg 56 B 214 63, Malmö