Hoppa till innehåll

Hyllie / Vintrie

Stadsdelen Hyllie ligger i sydvästra Malmö med Yttre ringvägen i söder. Väster om Hyllie finns stadsdelen Limhamn och närheten till havet. Hyllie var länge känt för sitt vattentorn men sedan Hyllie station byggdes har ett nytt centrum skapats som är fullt av liv. Vattentornet finns kvar även om det idag är omgivningen omkring som attraherar besökare. Det finns mål uppsatt att Hyllie centrum ska bli Öresundsregionens mest klimatsmarta stadsdel.
Kommunikation
Det kan knappast finnas mycket bättre förbindelser än här, man tar sig med enkelhet in till Malmö C och resten av Skåne från Hyllie C via antingen buss eller tåg. Dessutom tar det endast 12 minuter till Köpenhamns flygplats Kastrup, och bara 30 minuter till Köpenhamn H, närmare kontinenten och resten av världen kommer man inte.
Närservice
Med Emporia runt hörnet så bor man nära ett att Skandinaviens största shoppingcenter, och på Malmö Arena har stadens hockeylag Malmö Redhawks sin hemmaborg. Med Hylliebadet och Hyllie sportcenter i närheten så är rekreationsmöjligheterna oerhört stora. På Hylliebadet kan man ta sig ett dopp i poolen eller, om man vill koppla av, besöka relaxavdelningen. Under sportcentrets tak finns nästan alla sporter man kan tänka på, med bland annat padel, innebandy och beachvolleyboll. Ett stenkast bort från de centrala delarna av Hyllie finns Svågertorp. Svågertorp ett stort handelsområde där allt till hem och fix kan finnas. Bland annat finns här världens tredje största IKEA-varuhus.

Sålda objekt