Hoppa till innehåll

Oxie

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun som ungefär motsvarar Oxie socken. Oxie utgör en förort till Malmö. Oxie ligger knappt 10 km sydost om centrala Malmö. Från 2015 sträcker sig tätorten även in i ett mindre obebott område i Svedala kommun.
I centrum finns restauranger, livsmedelsaffärer,blomsteraffär, frisörer, två fitnesscenter,veterinärklinik, bageri,apotek, tobaksaffär som är ombud för spel och lotter, mm.
Det finns också en sporthall och simhall. I öster finns Blankebäcksskolan med låg- och mellanstadie. Intill Blankebäcksskolan finns också ett dagis. På fem minuters gångväg ligger tågstationen varifrån du kan åka till Ystad eller Malmö. Till Malmö C tar det 12 minuter. Via Citytunneln kan man åka direkt till Köpenhamn. Förutom tåg kan man även ta buss till Malmö. Busshållplatsen finns precis utanför vårt område.
Bortom Oxievångsskolan finns ett stort sportområde med fotbollsplaner och tennisbanor. Intill oss i sydöstlig riktning finns en stor naturpark att promenera i eller för barnen att tumla runt. På gångavstånd finns en golfbana och på cykelavstånd finns det ytterligare en till golfbana. Mer information om Oxie kan du få på Malmös stads hemsida: www.malmo.se

Objekt till salu