Hoppa till innehåll

Värnhem / Ellstorp

Värnhem är en anrik del av centrala Malmö som ständigt utvecklas. Den gamla infartsleden till Malmö har förvandlats till ett spännande shoppingstråk med ett myllrande folkliv.
Värnhemstorget är en viktig knutpunkt för pendlare till & från Malmö. Namnet Värnhem härstammar från namnet på en gård som låg i området på 1800-talet.
Precis intill Värnhemstorget ligger köpcentrat Entré. Här samsas bland annat mode, hemelektronik & hälsa. Här hittar du även gym, biograf & flertalet restauranger.Med en kort promenad når du både Malmös citykärna & Centralstationen.
Värnhem / Ellstorp är ett område som blivit mer & mer populärt bland både unga & äldre. Framförallt de unga har fått upp ögonen för området rejält på senare tid. Entré köpcentra & den goda busskommunikationen via Värnhem är säkerligen en av många bidragande faktorer. På andra sidan Sallerupsvägen ligger Willys, blomsterhandel & Mekonomen.Enkelheten att ta sig ut från Malmö via den inre Ringvägen är både bekvämt & smidigt.Här har man också den omtyckta Ellstorpsparken intill, perfekt för personer som har hund & som gillar parkpromenader.Området Ellstorp byggdes på 30-40 talet. Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen & lägenheterna här har en genuin charm bevarad med lite generösare takhöjder mm.Författaren Björn Ranelid är uppväxt i området.

Sålda objekt