Hoppa till innehåll

Veberöd

Veberöd
Veberöd, med cirka 5000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Man tar sig lätt med regionbussar till bland annat Lund, Malmö Sjöbo, Ystad och Simrishamn härifrån.
Inne i Veberöd finns en del restauranger och butiker. Utanför finns The Lodge med Restaurang, hotell och SPA samt Östarps Gästgivargård. Den senare har välkänd skånsk matlagningskultur med anor från 1920-talet. I byn finns det även livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Fritids till barnen och friluftsbad som är öppet på sommaren. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.
Det finns fyra kommunala förskolor i byn. Mer information om dem hittar man på www.lund.se Idalaskolan (F-3), Svaleboskolan F-9, är de kommunala skolorna som erbjuds.
Strax utanför samhället ligger en av Skånes vackrast belägna golfbanor som man finner ett par kilometer från Veberöd. Romeleåsen och Romeleklint är natursköna områden som finns bland flera. Häljasjön och Vombsjön är populära badplatser på sommaren. Krankesjön är en av Sveriges mest kända fågelsjöar. Välkomna till Veberöd.
 

Sålda objekt